Kubatov figyelmeztet: Ha a Fradi csődbe megy, az ország sem ússza meg

2 éve ezelőtt 89

Ha a baloldal megnyeri a választásokat, akkor semmi jóra nem lehet számítani – hangsúlyozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke azon a klubban tartott hagyományos év végi koccintáson, amelyen a legnépszerűbb, mintegy kétmillió szimpatizánssal rendelkező csapat jövőjén keresztül lényegében az egész ország sorsa is a középpontba került.

Senki nem tudná ugyanis szétválasztani magát klubelnöki és a vezető kormánypárt alelnöki tisztétől. Bár nem volt sajtónyilvános az esemény, de Kubatov Gábor Facebook-oldalán közzétette gondolatait, amelyeknek legfontosabb része így hangzott.

„Nem mindegy, hogy mi történik a választásokon. Ha nem úgy alakulnak a dolgok, akkor biztos, hogy Fradiváros nem lesz. Ha a baloldal megnyeri a választásokat, semmi jóra nem lehet számítani. A baloldali kormányok esetén a Fradi mindig csődben volt, mindig, kivétel nélkül. Abban reménykedem, hogy egy év múlva, amikor itt állunk, akkor azt mondhatom, hogy ott folytattuk, ahol abbahagytuk.”

Tudjuk jól, a baloldali kormányok esetén nemcsak a Ferencváros volt csődben, hanem 2010-ben Orbán Viktornak az egész országot kellett visszarángatnia a szakadék széléről. Tudjuk azt is, hogy Brüsszel akkor sem állt mellénk, akkor sem segített a Gyurcsány-Bajnai-tandem okozta pénzügyi katasztrófa felszámolásában. Talán éppen azért, mert nekik már akkor sem nagyon tetszett, hogy egy nemzetállamot építeni akaró kormány került – ráadásul kétharmados többséggel – hatalomra.

Érdemes emlékezni rá, hogy amikor ott álltunk a szakadék szélén, ahol Brüsszel inkább befelé tolt bennünket, mint segített volna helyre jönni, a magyar kormány a legvészesebb időkben sem terhelte tovább az addigra már a baloldal által agyonnyúzott magyarokat, hanem – nem kis morgások közepette – a multik életét nehezítette különadóval, a bankokét bankadóval, hogy eljussunk 12 év után oda, ahol most tartunk.

Ugye a Ferencváros is csak az elmúlt tíz évben erősödött meg annyira, hogy ma már komoly nemzetközi eredményeket képes felmutatni. És reális esély van rá, hogy ez a sikersorozat folytatódjon. Mucha József, a csapat egykori ragyogó középpályása ott volt a tegnapi évértékelőn, és bár szavai szerint elfogult a csapattal és az elnökkel is, de minden szavával egyetértett, s bízik abban, hogy a hallottak megvalósulnak. Persze csak akkor, ha a kormánypártok számára eredményes lesz a választás.

Én azt mondom, hogy ez esetben Mucha József elfogultsága nem hátrány, hanem erény. Reális alapokon álló vágyakozás. A jó folytatásában nem szégyen hinni. Nem vakon a zsákbamacskának, arra ott van a baloldal magyarellenes víziócunamija, hanem megvannak hozzá a szilárd alapok. Mind a sportpályán, mind a jól teljesítő gazdaság egyéb területein. A Századvég legfrissen adatai szerint egyelőre minden kutatás azt mutatja, hogy marad a Fidesz–KDNP-kormányzat, csak az arány kérdéses.

Ez persze veszélyes is lehet, elkényelmesítheti a választókat, ahogy tette 2002-ben. Ám ha a húsz évvel ezelőtti Damoklesz-kardját a fejünk fölött tudjuk, akkor talán nem lehet baj.

Így nemcsak a Ferencváros nem kerül megint csődbe, hanem az egész országgal együtt menetelhet az újabb európai megmérettetések felé. Emlékezzünk Kubatov Gábor szavaira: „Abban reménykedem, hogy egy év múlva, amikor itt állunk, akkor azt mondhatom, hogy ott folytattuk, ahol abbahagytuk.”

Tessék mondani, ki az fradista és nem Fradi szimpatizáns magyar választó, aki nem a legjobbat akarná magának, környezetének és a nemzetének, hogy végre még inkább büszke lehessen magyarságára?

Legfeljebb azok, akik gombának néznek minket, sötétben tartanának és trágyával etetnének minket. Hogy is mondta Gyurcsány? Egy lószart, mama!