Lefordult a magyar tőzsde, esik az OTP

4 hónap ezelőtt 2

Portfolio 2023. május 31. 13:00

A kereskedési nap felénél a BUX-index 0,3 százalékot esett. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Két hazai blue chip, a Magyar Telekom és a Mol árfolyama emelkedett ma, előbbié 1,9 százalékkal, utóbbié 0,8 százalékkal, eközben a Richter és az OTP árfolyama esik, előbbi 0,1, utóbbi 1,6 százalékot esett.

Hazai blue chipek mai árfolyamváltozása

A közepes kapitalizációjú tőzsdei vállalatok részvényárfolyama ma jellemzően esik, az esésben az élen a Graphisoft Park papírjai állnak, amelyek árfolyama 2,2 százalékkal került lejjebb, a CIG Pannónia árfolyama pedig 1,5 százalékot esett.

Hazai midcapek mai árfolyamváltozása

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban van, eddig 1,36 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepel még a Richter, a Mol, a Magyar Telekom és a Duna House részvénye is.

Az öt legnagyobb forgalmú részvény a budapesti tőzsdén (millió forint)

Címlapkép forrása: Szabó Gábor / Gabriel Szabo