Lemondott a gyerekéről egy japán nő, miután kiderült, hogy a spermadonorja kínai

1 hét ezelőtt 16

Lemondott a gyerekéről egy japán nő, miután kiderült, hogy a spermadonorja nem japán, hanem kínai, ráadásul másik egyetemre járt, mint amit korábban állított.

A harmincas éveiben járó tokiói nőnek a Vice cikke szerint volt már egy közös gyereke a férjével, és szerettek volna egy másodikat. Kiderült viszont, hogy a férjnek van egy öröklődő betegsége, ezért a nő úgy döntött, hogy a közösségi médiában keres spermadonort magának. Ami furcsán hangzik, de a káoszos szabályozás és a limitált lehetőségek miatt létező és virágzó ágazat Japánban a spermadonor-feketepiac.

A nő által választott donor azt állította, hogy japán származású, és a neves Kiotói Egyetemen végzett. Tíz alkalommal feküdtek le egymással, mire a nő teherbe esett.

Csakhogy 2019 júniusában, a teherbe esés után kiderült, hogy a donor nem japán, hanem kínai, ráadásul másik egyetemre járt, sőt házas is. Ekkorra a nő már a terhesség késői szakaszában járt, így nem tudta elvetetni a magzatot, ezért miután megszülte, lemondott róla, a donort pedig 330 millió jenre – több mint kilencszázmillió forintra – perli az érzelmi megrázkódtatásért.