Márki-Zay Péter Orbán „grazi magánklinikás útjait” emlegette a legújabb videójában

2 éve ezelőtt 75

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy friss videójában arról beszélt, hogy a Fidesz hamisan vádolja az ellenzéket azzal, hogy kormányra kerülésük esetén privatizálnák az egészségügyet. Márki-Zay szerint a cél épp az ellenkezője, ugyanis fejleszteni szeretnék az állami egészségügyet. Ezzel szemben a miniszterelnök-jelölt szerint Orbán direkt lezüllesztette ezeket a területeket.

“Véleményem szerint a Fidesz szándékosan züllesztette le ezeket a területeket, hogy magánosítsa. Orbán Viktor és a fideszes tolvajok kinézték maguknak az egészségügyet, nekik az egészségügy igenis üzlet” – fogalmazott Márki-Zay.

Márki-Zay a videóban Orbán Viktor állítólagos “grazi magánklinikás útjait” is emlegette.

“Nagyon vicces, hogy pont bennünket vádolnak azzal, akik vissza akarjuk adni a járóbetegellátást az önkormányzatoknak, akik az állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani a magyar embereknek, hanem azt, hogy ne legyenek várólisták…” – fogalmazott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, akinek nem az első olyan nyilatkozata, amelyben személyeskedő szóbeszédet, pletykát hoz elő. Korábban ugyanis általánosságban egyes fideszes politikusokról, majd Orbán Viktor fiáról állította azt, hogy homoszexuálisok.

Márki-Zay az MZPercek című sorozatának legújabb részében egyébként még arról is beszélt: szerinte Orbán arra készül, hogy a választások után privatizálja az egészségügyet. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint ehhez már több tanulmány is készült, az egyik ilyet például Pintér Sándor rendelte és 270 millióba került.