Meghalt a bokszoló, aki képzeletbeli ellenfelével verekedett

1 év ezelőtt 47

Meghalt Simiso Buthelezi dél-afrikai ökölvívó, miután a bajnoki mérkőzésén az egyik pillanatról a másikra egy láthatatlan ellenféllel kezdett bunyózni. A meccset akkor azonnal megszakították, a sportolót kórházba szállították, és mesterséges kómába helyezték, de belehalt agysérüléseibe.

A Dél-Afrikai Bokszszövetség közleményben jelentette be, hogy meghalt Simiso Buthelezi könnyűsúlyú ökölvívó. Az utolsó mérkőzéséről –  amelyen az Afrikai Boksz Világszövetség (WBF) könnyűsúlyú bajnoki címe volt a tét – készült videót felkapta az internet, miután annak bizarr vége lett.

Very scary in South Africa please 🙏🏼 for Simiso Buthelezi (4-1). At 2:43 of the 10th & final round, Siphesihle Mntungwa (7-1-2) falls through the ropes but then Buthelezi appears to lose his understanding of the present situation. Mntungwa takes the WBF African lightweight.

— Tim Boxeo (@TimBoxeo) June 5, 2022

Ugyanis a tizedik menetben Buthelezi ellenfelét, Siphesihle Mntungwát a ring kötelei közé ütötte, majd a bíró egy pillanatra megállította a meccset, hogy Mntugwafel tudjon állni. Aztán a bíró intett, hogy mehet tovább a boksz, ám ekkor ijesztő jelenet következett:

Buthelezi odaállt az egyik sarokhoz, és egy „képzeletbeli ellenféllel” vívott ádáz harcot.

A bíró azonnal megállította a mérkőzést, Buthelezit pedig kórházba szállították, ahol mesterséges kómába helyezték, amelyből sajnos sosem ébredt fel. Az agyában belső vérzést követően vérrög keletkezett, emiatt vesztette életét.