Megrázó videó: rendőrök rángatták el haldokló lánya mellől az apát egy észak-angliai kórházban

1 hét ezelőtt 3

Felkavaró videó került fel az internetre, amelyen néhány rendőr szinte kihajít a kórteremből egy férfit – írja a Metro című brit bulvárlapra hivatkozva a 24.hu.

A felvételen egy család látható, Rashid Abbasi, az apa, és felesége, Aliya hatéves lányuk kórházi ágya mellett ülnek teljesen összetörve. A lány hosszú ideje küzdött légzési problémákkal, valamint a Niemann-Pick nevű ritka genetikai betegséggel. Az állapota drasztikusan romlott, menthetetlen lett, az orvosok azt javasolták, kapcsolják le a gépekről.

A család azonban a végsőkig küzdeni akart lányuk életéért, a lap által közölt videó pedig valahol itt kezdődik. Rashid és Aliya győzködte a személyzetet, akik egy idő után rendőröket hívtak a helyszínre. A pár még maradni akart a gyerek mellett, azonban a hatóság emberi előbb szóba, majd tettlegesen próbálták “jobb belátásra bírni” őket.

Aliyát a földre rántották, férjét pedig ketten-hárman ráncigálták el lánya halálos ágya mellől. A férfi szerint a felvételek magukért beszélnek, a rendőrök barbárok módjára viselkedtek.

Az eset közel egy éve történt, de csak most hozhatták nyilvánosságra. Az incidens után Rashid szívrohamot kapott, életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta.

Az esetről a kórház azt állítja, hogy kötelességük volt rendőrt hívni, mert a Rashid agresszív módon viselkedett egy főorvossal, és hasonlóképp vélekedtek a később kiérkező rendőrök is. A férfit egyébként állításuk szerint azonnal kórházba vitték, mikor jelezte, hogy nem érzi jól magát.