Megszólalt a Mol az olajkútját érő halálos támadásról

4 hónap ezelőtt 8

Nem volt jelen Mol alkalmazott a vállalat által üzemeltetett pakisztáni kutaknál, ahol támadás érte a biztonsági erőket. A kutak termelését távoli eléréssel ideiglenesen leállították és biztonsági üzemmódba helyezték, ameddig a helyszíni hatósági vizsgálat befejeződik - közölte a Mol.

Mint ismert, mintegy 50 iszlamista fegyveres indított támadást a Mol által üzemeltetett TAL Blockban található két kút közelében. A területet őrző biztonsági erők - pakisztáni katonák és szerződéses biztonsági őrök - 6 tagja életét vesztette, Mol alkalmazott azonban nem volt jelen a támadás helyszínén.

A Mol arról számolt be, hogy a támadás az üzemi területtől távol történt, a többi kúton pedig zavartalanul folyik a termelés, és leszögezte, hogy

az incidens nem befolyásolja a Mol pakisztáni termelését.

A pakisztáni hatóságok keddi közlése szerint a Mol-csoporthoz tartozó Mol Pakistan Oil and Gas Company afgán határhoz közeli Hangu körzetben található létesítménye ellen iszlamista szélsőségesek intéztek támadást.

A Mol 1999 óta van jelen Pakisztánban, utoljára 2011-ben támadták meg a helyi infrastruktúráját. Az a támadás is hat áldozatot követelt.

Nyitókép: MOL