Megvan a megállapodás, Kamada érkezik

10 hónap ezelőtt 25

Rovat: &nbspKülföldi foci Dátum:&nbsp29 máj

Egybehangzó olasz és német sajtóhírek szerint Daichi Kamada, az Eintracht Frankfurt támadó-középpályása a következő szezonban a Milant fogja erősíteni.

A Milan az elmúlt hetekben előrehaladott tárgyalásokat folytatott Kamada szerződtetését illetően. A 26 esztendős futballistának a nyáron lejár a szerződése a Frnakfurttal és már hónapokkal ezelőtt meghozta a döntést, hogy távozik és új kihívások után néz.

Fabrizio Romano világhírű transzferguru tényként közölte, hogy a Milan vezetősége szóbeli megállapodást kötött Kamadával a személyes feltételekről.

A japán válogatott játékosnak számos ajánlata volt szerte Európából, de ő a Milant választotta. Az egyezség alapján Kamada ingyen csatlakozik a Rossonerihez és 5 évre szóló szerződést fog aláírni, azaz 2028. június 30-ig kötelezi el magát. Romano hozzátette, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor a játékos egy héten belül orvosi vizsgálatokon vesz részt Milánóban.

Daniele Longo, a Calciomercato transzferguruja és Patrick Berger, a német Sport1 riportere is megerősítette, hogy Kamada a Milant választotta. A Rossoneri olyan csapatokat győzött le a játékos szerződtetéséért folyó versenyben, mint az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund, ráadásul utóbbi jelentős ajánlatot tett.

Kamada az aktuális idényben 43 tétmeccsen lépett pályára a Frankfurt színeiben és összesen 23 gólból vette ki a részét 16 találat és 7 gólpassz formájában. A posztját tekintve támadó-középpályásként és középső középpályásként egyaránt bevethető.