Nagyot harapott a Wallis az Opel-forgalmazási tortába

1 nap ezelőtt 4

Ha a versenyhatóság is rábólint, Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia után Magyarország lehet a negyedik állam a régióban, ahol az Opel az AutoWallist, illetve helyi leányvállalatát, a WAE Kft.-t választhatja fő importőrnek - írja a Portfolio.hu.

A magyar piac stratégiai jelentőségű lehet, tavaly 12 500 új Opel talált gazdára nálunk, míg a másik három országban együttvéve is kevesebb (11 700). 

Ormosy Gábor, a 15 márkát forgalmazó AutoWallis vezérigazgatója elmondta, 2029-re ennek a régiónak a meghatározó "mobilitási szolgáltatójává" válhat. 

Andrew Prest, a WAE ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy az Opellel kötött, immáron négy országra kiterjedő megállapodás azt mutatja, hogy a vállalat komoly partnere a világ legnagyobb autómárkáinak. 

A hazai utakon nagyjából minden hetedik autón Opel-embléma van.A vállalatcsoport többek közt megszerezte a legnagyobb Opel- és KIA-nagykereskedést, megkezdte a Jaguar- és Land Rover-modellek hazai forgalmazását, és hamarosan átveheti a legnagyobb szlovén BMW-kereskedést. 

Nyitókép: Pixabay.com