Ne számítson sok jóra, aki idén a Balatonon nyaral

9 hónap ezelőtt 23

Nemcsak a szállásért, de az ételekért, italokért és a parkolásért is többet kell fizetni idén a Balatonnál. De a strandbelépők ára sem marad változatlan, akár ötszáz forinttal is drágulhatnak a jegyárak.

Van olyan balatoni szálloda, ahol a megugró rezsidíjak miatt 15 százalékkal kerül többe egy szoba, mint tavaly nyáron. Ezzel kapcsolatban Nagy Miklós, a badacsonytomaji Hotel Bonvivo igazgatója az RTL Híradónak elmondta, hogy a gázszámlájuk a hússzorosára, míg a villanyé a tízszeresére emelkedett.

Nagyon azon vagyunk, hogy nem szeretnénk további árakat emelni, mivel érezzük azt, hogy egy vékony jégen táncolunk és próbálunk minél hosszabb távra tervezni. Most a túlélésre játszunk mi is, mint a legtöbb szálloda

– fogalmazott a csatornának.

A riportból az is kiderült, hogy nemcsak a szálláshelyek, hanem az ételek és az italok ára is drágul. Az élelmiszerboltok tulajdonosai mindezt az alapanyag-és rezsiköltségek emelkedésével, valamint a dolgozók bérének növelésével magyarázzák. 

Emellett a strandbelépők drágulására is számítani kell: van, ahol 300-500 forinttal is emelkedhetnek a jegyárak. A Balatoni Szövetség elnöke, Lombár Gábor a Híradónak nyilatkozva elmondta, hogy a strandok színvonalának fenntartása több pénzbe kerül, ezért más helyekről próbálják meg beszedni ezeket az összegeket, például a  parkolási díjak emelésével.