Nem sikerült a Guinness-rekord, egészségügyi okokból abbahagyta a zongorista

2 éve ezelőtt 87

Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművésznek az volt a terve, hogy, minimális megszakításokkal 130 órán keresztül zongorázik majd, ezzel új Guinness-rekordot beállítva, ám ez nem sikerült neki. Az előadó a Facebook-oldalán csak annyit közölt, hogy egészségügyi okokból abba kellett hagynia a csúcsdöntési próbálkozást. 

Az MEL beszámolt róla, hogy nem kisebb dologra vállalkozott Thurzó Zoltán zongoraművész, mint hogy megdöntse az indiai Mrityunjay Sharma 2015-ös rekordját, amikor a művész 127 órát 7 percet és 38 másodpercet zongorázott egy hét alatt.

Az előadó 130 órás koncertet tervezett, az elképzelés szerint egy hét alatt minden zongorán lejátszott 60 perc után 5 percnyi szünetet tartott volna, valamint néhány órás alvásszünetet is engedélyezett volna magának a Guinness-szabályok szerint.

A kedd reggel 8 órakor indult a koncert a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, amelyet sokan megnéztek, biztatva a zongoristát, azonban péntek este egészségügyi okokból le kellett állítani a rekordkísérletet. Pontos információk nincsenek a döntés okáról, szűkszavúan csak annyit írt a művész a közösségi média oldalán, hogy egészségügyi problémák állnak a döntés hátterében. Ám Thurzó Zoltán teljesítménye így is tiszteletreméltó, hiszen 77 óra 40 percen keresztül játszott.