Neuronhálós Bruce Willis lett az orosz TV-sorozat sztárja

2 éve ezelőtt 860

Az orosz telekommunikációs cég "MegaFon" bejelentette, hogy készíti több részből álló blockbustert Bruce Willis-szel a főszerepben. Csak az igazi hollywoodi színész helyett használják a digitális ikertestvérét, amelyet neurális hálózatokkal hoztak létre.

Egy videó jelent meg az Interneten, amelyben a "Die Hard" csillaga felolvas egy verset orosz nyelven, majd bejelenti a híres orosz komikussal, Azamat Musagaliyevvel való közös forgatást. Mint kiderült, mindez a MegaFon új reklámkampányának része, amelynek keretében két különleges ügynök kalandjairól szóló 15 epizódos "Partnerek" sorozat jelenik meg.

A legérdekesebb dolog az, hogy Bruce Willis személyesen nem vesz részt a sorozat forgatásán. Ehelyett a Deepcake egy neurális hálózat segítségével készített egy reális digitális másolatot róla. Ehhez az algoritmus 34 000 képkockát vett fel filmekből és videókból az amerikai színész részvételével.

"A reklám új megközelítése, a hagyományos formátumok helyett egy kiváló minőségű sorozat létrehozása megkülönbözteti márkánkat a piacon, és segít abban, hogy még közelebb kerüljünk ügyfeleinkhez", mondta Vlad Wolfson, a MegaFon kereskedelmi igazgatója.

A sorozat minden epizódja a hétköznapi előfizetők különböző helyzeteinek, valamint a MegaFon szolgáltatásainak szenteli magát, amelyek lehetővé teszik egy adott probléma megoldását. Például az első részben a cselekmény a mobilszolgáltató egyik tarifája köré fog összpontosulni.

"Számomra ez egy nagyszerű lehetőség, hogy visszamenjek az időben. A neurális hálózatot a "Die Hard" és az "Ötödik elem" korának tartalmára képezték ki, így hősöm hasonló az akkori képekhez. A modern technológia megjelenésével, még egy másik kontinensen is, képes voltam kommunikálni, dolgozni és részt venni a filmezésben. Ez egy nagyon új és érdekes élmény, köszönöm az egész csapatnak" – mondta Bruce Willis.

A társaság nem hozta nyilvánosságra azt a díjazást, amelyet Willis kapott a Megafontól. Egyes becslések szerint ez az összeg 1-2 millió dollár között mozoghat.