Novak Djokovic vár Fucsovics Mártonra a Garroson

3 hónap ezelőtt 14

A magyar játékos korábban szettet már képes volt nyerni a szerb klasszis ellen, de az eddigi négy meccsükön végül mindig alulmaradt.

A legfrissebb világranglistán harmadik helyen szereplő Novak Djokovic három szettben, 6:3 6:2 7:6-ra győzött az amerikai Aleksandar Kovacevic ellen Párizsban, a Roland Garros első fordulójában.

Ez azt jelenti, hogy a korábbi világelső szerb, aki 2016-ban és 2021-ben is győzött a francia nyíl teniszbajnokságon, a következő fordulóban a legmagasabban rangsorolt magyarral Fucsovics Mártonnal találkozik.

Az idei Roland Garros egyetlen főtáblás magyarja, Fucsovics ugyanis vasárnap négy szettben, 6:3 5:7 6:1 6:3-ra győzött a szabadkártyás Hugo Grenier ellen. Az elsőkörös siker után az Eurosportnak Djokovicról azt nyilatkozta:

meglátjuk, hogy mozog, hogyan érzi magát a pályán és megpróbáljuk kialakítani a megfelelő stratégiát. Valószínűleg nagyobb pályán fogunk játszani, sok néző lesz, megpróbálom majd élvezni a meccset, és kihozni belőle a legtöbbet, de a találkozó favoritja Djokovic lesz.

Fucsovics nem most fog először pályára lépni a szerb világklasszis ellen. 2018-ban a US Openen, 2019-ben a dohai ATP-tornán, 2021-ben pedig Wimbledonban és a párizsi ATP-versenyen is játszottak már egymás ellen. Eddig mind a négy találkozót Djokovic nyerte, de háromszor is tudott szettet hozni ellene a magyar játékos.