Oroszország 70 ukrán terroristával likvidált, akik betörtek a Belgorodi területre (videó)

4 hónap ezelőtt 7

Moszkva elítélte Kijev legutóbbi támadását az oroszországi Belgorodi területen, azzal vádolva fegyveres erőit, hogy terrorcselekményeket hajtanak végre a polgári lakosság ellen. A megjegyzések azután hangzottak el, hogy egy ukrán szabotőrcsoport hétfőn rajtaütést hajtott végre Grajvoron körzetében, ahol legalább nyolc helybéli megsebesült.

Az orosz védelmi minisztérium keddi közleményében azt mondta, hogy egy ukrán nacionalista egység átlépte a határt, miután intenzív tüzérségi lövedékekkel lőttek egy nemzetközi ellenőrzőpontot, valamint számos polgári célpontot a Belgorodi terület Grajvoronszkij körzetében.

“A kijevi rezsim, miután vereséget szenvedett Artyomovszk [Bahmut] városban, áttért a polgári lakosság elleni terrorakciók végrehajtására” – kommentálta az orosz védelmi minisztérium a hétfői támadást.

Az egységet azonban egy terrorellenes művelet során teljesen megsemmisítették – közölte a minisztérium. Hozzátették, hogy az ukrán nacionalistákat légicsapásokkal, tüzérségi tűzzel és a nyugati katonai körzet határőrségének akcióival sikerült legyőzni.

“A nacionalisták maradványait visszaszorították Ukrajna területére, ahol folytatták a csapásokat, amíg teljesen meg nem semmisítették őket” – jelentette a minisztérium.

Közölték, hogy több mint 70 ukrán terrorista, négy páncélozott harcjármű és öt kisteherautó semmisült meg az akció során.