Rágcsálók harapdálták halálra a mozgásképtelen nőt Tiszakarádon, a férje nem hívott segítséget

3 hónap ezelőtt 8

A vád szerint nem hívott segítséget a 68 éves, járóképtelen feleségéhez súlyos sérülései ellenére sem és ez a nő halálához vezetett. A vádlott Tiszakarádon egy elhanyagolt, közművek nélküli lakóházban élt feleségével, aki tavaly február eleje óta már nem járt ki a lakásból, állandóan a konyhában tartózkodott, két összetolt karfásszékben fekve.

A férfi észlelte, hogy a felesége, akinek bal lábszárán és bokáján kártevő rágcsálók súlyos sérüléseket okoztak, már nem tud felkelni. Megemlítette, hogy mentőt hív, a sértett viszont ezt elhárította, így a vádlott megelégedett felesége olyan ellátásával, hogy a sérülésekre pálinkát öntött és nejlonzacskót tekert rá - közölték.

A szomszédok többször is érdeklődtek a nő állapotáról, valamint orvos értesítését szorgalmazták, de

a vádlott mindig arra hivatkozott, hogy a felesége alszik.

Tavaly február közepén a szomszédok tettek bejelentést a segélyhívó központba. A kiérkező mentőszolgálat a sértettet kórházba szállította, akinek bal lábszárát amputálni kellett, és szeptikus állapota miatt a kórházban meghalt. A sértett a fűtetlen lakásban fagyásos sérüléseket is szenvedett, emellett kiterjedt bőrgyulladása és felfekvései is keletkeztek.

Az ügyészség szerint a vádlottnak fel kellett volna ismernie, hogy a sérülések orvosi ellátást igényelnek, a szakszerű orvosi segítség elháríthatta volna a halálos következményt. A férfit a felesége halálával kapcsolatban közvetlen felelősség terheli, mert nem kérte akár laikus, akár egészségügyi dolgozó segítségét. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.