Rakéta támadás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállását

2 hónap ezelőtt 5

Ellenséges rakéta csapódott be az orosz Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállásán – jelentette pénteken a krími város vezetője.

Mihail Razvozsajev, aki a szövetségi szintű város kormányzója, nyugalomra és a friss hírek kivárására szólította fel a lakosokat. Közölte, hogy áldozatokról vagy károkról nem álltak rendelkezésre azonnali jelentések.

A tisztviselő közölte, hogy egy szevasztopoli színház közelében néhány törmelék hullott le, és felszólította a lakosságot, hogy minden ilyen esetet jelentsenek a hatóságoknak.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal fenyegetőzött, hogy megsemmisíti a Fekete-tengeri Flotta összes hajóját, és országa számára prioritássá nyilvánította annak kiűzését a több évszázada birtokolt bázisáról. Az ukrán erők rendszeresen támadásokat indítanak a Szevasztopol, valamint a Krím különböző pontjain állomásozó orosz hadihajók ellen.

Korábban a nap folyamán az orosz védelmi minisztérium egy ukrán irányított rakéta és két drón elfogásáról számolt be a Krím nyugati partjainál.

Razvozajev felszólította Szevasztopol lakosait, hogy maradjanak otthon, és kerüljék el a városközpontot. A katonai létesítmény közelében élőknek azonnal menekülniük kell, ha szirénát hallanak – tette hozzá, figyelmeztetve, hogy újabb támadás jöhet. Elmondta, hogy a tűzoltók a csapás következtében keletkezett tüzet oltják.

Nem sokkal később a kormányzó bejelentette, hogy a légi fenyegetés megszűnt, de arra kérte a lakosokat, hogy a folyamatban lévő “különleges intézkedések” miatt kerüljék el Szevasztopol központi részét.