Remixelt dallal és klippel búcsúzik eredeti felállásától a HERSELF zenekar

3 nap ezelőtt 6


Az elektronikus színezetű “underground shoegaze pop”-ot játszó HERSELF első, névadó EP-je 2019 decemberben jelent meg, azóta dalaikat egyesével single-ként adják ki, amikhez eddig mindig klipeket is készítettek.

Éppen első turnéjukat kezdték volna meg 2020 tavaszán, amikor beütött a pandémia, de így sem tétlenkedtek ebben az időszakban. Például áprilisban felkérést kaptak a TRIP hajótól egy dal elkészítésére, júniusban megnyerték a Petőfi Rádió ’Saját zenéd’ versenyét, ősszel pedig az „Ez is Terézváros!” pályázat keretein belül támogatást nyertek több száz jelentkező közül egy új klip elkészítéséhez – olyan zenekarok társaságában, mint Péterfy Bori és a Love Band, Platon Karataev vagy a Ricsárdgír.

Az Uncertain című dalból készült videót a zsűri végül a legjobb három közé választotta. Azóta a korlátozások nélküli időszakban országszerte több helyszínen megfordultak, de adtak már koncertet a Kobuci Kertben vagy az A38 fedélzetén is.

Elmondásuk szerint, ha egy vállalatot személyként kezelhetünk, akkor egy zenekart nem is kezelhetünk másképp, hiszen ugyanúgy személyisége, stílusa és céljai vannak. A HERSELF is ilyen: figyel, alkot és reméli, hogy a tevékenységével közösséget épít.

Legújabb klipjük egy tipikus DIY videó, amiben a HERSELF (akkori) és a Paperdeer tagjai biciklire pattantak és nekiindultak a városban tekerni egyet. A koncepció annyi volt, hogy szedjenek össze annyi akció kamerát, amennyit lehet és vegyenek fel mindent, ami eszükbe jut.

A délután végül a Margit-szigeten ért véget a naplementében, majd ezután a társaság jól bevacsorázott egy közeli lángososnál – addigra viszont lemerültek a kamerák és ők is.

Bakos Attila (ének, basszusgitár) kommentárjai

A DALRÓL / KLIPRŐL

A Semmisem a legelső, 2019-ben megjelent névadó EP egyetlen magyar nyelvű dala, amiről rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Mivel a dalhoz különböző verziók készültek, felmerült, hogy jó lenne belőle egy remix is. Magától értetődő volt, hogy a Paperdeer producerpárosát (Kiss Benji és Biró Norbert) kérjük majd fel a feladatra, mert Benji csinálja az elektronikus zenei alapokat a HERSELF dalokhoz, és más projekteken is dolgozunk együtt.

Zeneileg megváltozott a dal az eredetihez képest, de így is jól adja vissza a szöveg hangulatát. Szoktuk mondani, hogy a Semmisem az őszhimnuszunk, mert ebben az időszakban minden egy kicsit nehezebbé válik: a nyári önfeledtségből eltünedezik, és számba vesszük, hogy akkor most hogyan tovább. Azonnal elkap a nyári nosztalgia és ezt a hangulatot a klip is tökéletesen hozza, úgyhogy szeretjük az egészet úgy, ahogy van.

#ÚJKORSZAK – AVAGY TAGVÁLTÁSOK A HERSELFBEN

Augusztusban új fejezet kezdődött a zenekar életében, Pettenkoffer Zsófinak és Horváth András Ádámnak más zenei elképzelései voltak a jövőről, így ezután külön folytatjuk utunkat. A Semmisem remixből készült klip az utolsó közös anyag velük, sok sikert kívánunk nekik a jövőben is, reméljük, hogy megtalálják számításaikat.

Az élet viszont nem áll meg, kezdődik egy új korszak: a zenekar énekesnője Skoperda Nóri lett, gitár fronton pedig újfent régi jó barátunk, a HERSELF indulásában is aktív szerepet vállaló Monostory Barna a támaszunk.

Az új felállás augusztus végén már be is mutatkozott, most szombaton pedig az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat tatabányai fordulójában, a Peron Music Tehetségkutatón mérettetjük meg magunkat. Gyertek el és küldjétek a csít!

TERVEK

Tavasszal felvettük 4 dalt Kirschner Péter stúdiójában, jelenleg ezeken dolgozunk, de rengeteg az új dalkezdemény, még az is lehet, hogy csinálunk egy nagylemezt. Ami viszont már most biztos, hogy a Semmisemhez hasonlóan a következő időszakban magyar nyelvű dalokkal rukkolunk majd elő. Izgalmas időszak előtt állunk, ráadásul nem is olyan sokára egy meglepetés megjelenéssel jövünk, amiről alig bírunk nem beszélni, mert nagyon menő lesz!