Richter-elnök: a hosszú távú gondoskodás nagyon fontos a gyermekek számára

1 hét ezelőtt 9

Mind az igazgatóság, mind a Richter Gedeon Nyrt. kiemelten fontosnak tartotta, hogy támogatásban részesítse az Áder János köztársasági elnök és a felesége, Herczegh Anita által nemes céllal létrehozott alapítványt – fogalmazott az InfoRádióban Bogsch Erik elnök, hozzátéve, „a hosszú távú gondoskodás nagyon fontos a gyermekek számára”. A gyógyszeripari vállalata igazgatósága, illetve felügyelő bizottsága 6 millió forintot, a Richter, mint cég pedig szintén 6 millió forintot ajánlott föl,

összesen tehát 12 millió forint támogatást utaltak át Regőczi István Alapítvány részére.

A Richter, különféle programok keretében már a járvány kitörésekor is nyújtott segítséget azok számára, akik részt vettek a koronavírus elleni küzdelemben. Bogsch Erik az InfoRádió érdeklődésére elmondta, a tavalyi évben a vállalat igazgatósága és felügyelő bizottsága a mentők részére tett egy fölajánlást, nagyjából hasonló összeggel. Emellett mintegy százmillió forint összértékű adományban részesültek a Richter Egészségváros programjában szereplő kórházak is.

Említésre méltó továbbá, hogy a Richer kutató-fejlesztő gárdájának köszönhetően sikerült előállítani a remdesivir-hatóanyagot, és az abból készült készítményt számos magyar kórház sikerrel használt föl, kifejezetten életmentésre.

„Ez egyben egy nagyon jelentős anyagi megtakarítás is az országnak,

mintha esetleg importból származott volna” – jegyezte meg az elnök.

Bogsch Erik megjegyezte, a harmadik hullám lecsengésével egyelőre nem is tervezik az említett készítmény újabb előállítását, remélve azt, hogy a későbbiekben már nem lesz olyan jelentős járvány, ami szükségeltetné a remdesivir fölhasználását. Korábban egyébként 180 ezer ampullát állított elő a Richter, és kicsivel tízezer fölötti volt a felhasználása a betegeknél.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mónus Márton