Súlyos pénzbüntetést kapott a világbajnok futballista

1 hónap ezelőtt 26

Súlyos testi sértés és szóbeli bántalmazás miatt 1,8 millió eurós (nagyjából 632 millió forint) pénzbüntetésre ítélte a müncheni kerületi bíróság Jerome Boatenget, a francia Olympique Lyon világbajnok német labdarúgóját.

A 33 éves futballista a vád szerint egy 2018-as karibi nyaralás során inzultálta és megütötte két gyermekének édesanyját, akit meg is harapott, illetve a földre lökött, valamint hozzávágott egy lámpát és egy hűtőtáskát. Az ügyésze másfél év felfüggesztett börtönbüntetést, valamint másfél millió eurós pénzbüntetést kért Boatengre.

A 76-szoros válogatott, a Bayern Münchennel kétszeres Bajnokok Ligája-győztes hátvéd a bírósági meghallgatása során tagadta ezeket a vádakat, ugyanakkor azt elismerte, hogy a karibi nyaralás során volt nézeteltérés köztük. Boateng azt állította, a nő agresszívvá vált egy vita során, és amikor ő megpróbálta ellökni magától, akkor a földre esett. A futballista szerint azon kaptak össze, hogy mit tegyenek a jövőben, Boateng ugyanis akkoriban el akart igazolni a Bayerntől és a Paris Saint-Germainben tervezte folytatni a pályafutását. A játékos hozzátette, a következő napon már nyoma sem volt közöttük a konfliktusnak.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy Boateng megütötte a nőt, Stefanie Eckert államügyész pedig azt mondta, a nő "családon belüli erőszak áldozata volt", ugyanakkor hozzátette: Boateng pedig "a kölcsönösen mérgező párkapcsolatuk áldozata".

A futballista a beszámolók szerint nyugodtan fogadta az ítélet kihirdetését, és még van lehetősége a fellebbezésre.

Boateng végül soha nem játszott a Paris Saint-Germainben, múlt héten szerdán viszont bejelentették, hogy a PSG riválisánál, az Olympique Lyonnál folytatja pályafutását.

Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas