“Szilárd teljesítményre lesz szükség” – Pioli

2 éve ezelőtt 57

Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját a Venezia elleni bajnokit megelőzően. Az olasz szakvezető szerint minden egyes győzelem energiát ad a csapatnak és fontos, hogy fenntartsák a megfelelő intenzitást. Pioli kitért többek között Rafael Leao és Sandro Tonali fejlődésére, valamint Ante Rebicre és Tiemoué Bakayokóra is.

A MÉRKŐZÉSRŐL
“Szilárd és komoly teljesítményre lesz szükségünk a Venezia ellen. Rengeteg mozgás kell és meg kell tartanunk a csapat szélességét. A Venezia gyors és technikás csapat. Ugyan Zanetti fiatal edző a szakmában, de világos és pontos elképzelései vannak a játékról. Caldara? Nagyon örülök, hogy megtalálta a folyamatos játéklehetőséget. Jó srác és nagyszerű játékos.”

A NEHÉZSÉGEKRŐL
“Ez a meccs és a következő is nehéz lesz, nagyon óvatosnak kell lennünk. Csak magunkra szabad gondolni és nem kell a többiekre tekintgetni. Majd a szezon végén megvizsgáljuk a mérleget. Minden egyes győzelem energiát ad a csapatnak, de a bajnokság mindenkinek ilyen és vannak nyilvánvaló problémák, amelyek nehézséget okoznak. Alkalmazkodnunk kell. Örülünk, hogy csütörtökön pályára léptünk és vasárnap újra játszunk.”

A CSAPATRÓL
“A csapatban megvan a felelősségérzet és az egység. Elszántan és szenvedélyesen dolgoznak. A mi erősségünk a csapatban rejlik. Értékeltem a játékosok teljesítményét és a legjobb döntéseket fogom meghozni a kezdőcsapatot illetően. Nem arra fogok fókuszálni, hogy ki áll közel az eltiltáshoz a sárga lapok miatt. Minden meccs fontos és három pontot ér. Egy ilyen időszakban, amiben most vagyunk, mindenkinek készen kell állnia. Általában amikor nyerünk, kevesebbet futunk, mint az ellenfél, mert jobban tartjuk a labdát. A Roma ellen is jól teljesítettünk. Fontos, hogy fenntartsuk a megfelelő intenzitást. Pontrúgások? Dolgozunk ezeken is, mert tudjuk, hogy a rögzített játékhelyzetek nagyban befolyásolhatják az eredményt.”

A VÍRUSHELYZETRŐL
“Furcsa és kiszámíthatatlan időszakban vagyunk. Tiszteletben kell tartanunk a szabályokat és a protokollokat, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyünk. Sokat szenvedtünk a szurkolók távolléte miatt, de az utóbbi időben újra élvezni tudtuk a szenvedélyük és a támogatásuk szépségét illetve jelentőségét. Reméljük, hogy nem zárják be újra a stadionokat és nem lesznek üres lelátók.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Leao? Még mindig nincs 100 százalékos állapotban, de egyre közelebb van ehhez. Henry-ra emlékeztet, különösen a pályafutás elejét tekintve. Rafának továbbra is elszántan és nagy ambícióval kell dolgoznia, mert világszínvonalú játékos válhat belőle. Tonali? A titka a tehetségében rejlik, valamint a mentalitásában, ahogyan játszik és edz. Exponenciálisan fejlődött, mindig tudatosan és ügyesen játszik támadásban és védekezésben is. Talán azt mondhatom, hogy Sandro a legjobb fiatal játékos, akit valaha edzettem. Ibrahimovic? Mindig arra törekszik, hogy ösztönözze magát és a csapattársait. A Roma ellen a kihagyott tizenegyestől eltekintve örült, hogy kivette a részét a győzelemből. Ha pályán van és úgy érzi, akkor legközelebb is oda fog állni a büntetőhöz. Bakayoko? Kezdetben küszködött, mert nem volt 100 százalékos erőnléti állapotban, aztán sikerült alkalmazkodnia. Játékpercre volt szüksége, de ő egy erős játékos, aki képes jobban teljesíteni és nagy segítségére lehet a csapatnak. Hernández? A Roma ellen teljesített a legjobban az idei szezonban, nagyon jól felkészült. Rebic? Kiváló támadó, megvan a kvalitása és az agresszivitása. Szélsőként és csatárként is nagyon jól teljesített, de a poszttól függetlenül az a legfontosabb, hogy újra formába lendüljön és ismét extra fegyverként szolgáljon számunkra.”