Szintet lépett az őrület: az Apple 25 eurós törlőronggyal rukkolt ki!

1 hónap ezelőtt 21

Azt eddig is tudtuk, hogy aki Apple terméket akar vásárolni – legyen az iPhone vagy MacBook –, annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia. És nem is feltétlenül indokolatlanul, hiszen az almás cég termékei a minőség szinonimái. Amire azonban pár napja vetemedett a márka, az már a lehúzás minősített esete: piacra dobta új törlőrongyát – tessék megkapaszkodni – 19 dollárért. A webshop Európában 25 euróért, nálunk 8000 forintért kínálja a mikroszálas törlőkendőt, és a méregdrága cuccot viszik, mint a cukrot!

A múlt héten rukkolt ki az Apple az új MacBook Próval, a 14 colos masina indulóára 879 990 forint, a 16 colos képernyővel felszerelt laptopé 1 079 990. Nem olcsó, de a cég termékeiben nem szokott csalódni a fogyasztó.

Eddig ez rendben is lenne, csakhogy az új MacBookPro „farvízén" piacra dobtak egy 19 dolláros (Európában 25 euró, nálunk 8000 forint az ára az Apple webshopjában) törlőrongyot, amelynek így fest a hivatalos leírása:

A puha, nem karcoló anyagból készült törlőkendő minden Apple-termék képernyőjének biztonságos és hatékony tisztítására alkalmas, beleértve a nanotexturált üvegből készülteket is. 

Na most, miközben az ember kínjában csak röhögni tud – az internet népe röhög is... –, a sznobok viszik a „különleges" törlőrongyot, mint a cukrot. Nálunk ugyan már 5-7 napos szállítási határidőt vállal a webshop, de az Egyesült Államokban legkorábban januárra vesznek fel rendelést! Tudniillik elfogyott a raktárkészlet. 

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa, a világ leggazdagabb embere már el is kezdett trollkodni, kommentárt fűzött Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Twitter-bejegyzéséhez, amellyel új isztambuli boltjukat népszerűsítette:

Introducing Apple Bağdat Caddesi, our beautiful new store in Istanbul. We’re glad to be a part of this vibrant community and we can't wait to welcome customers to this spectacular new space. pic.twitter.com/BtJiGDAeqq

— Tim Cook (@tim_cook) October 22, 2021

Tudni kell, hogy a legtöbb cég ingyen mellékeli a törlőrongyot a laptopjaihoz...

A PcGamer.com szakportál fel is hívja a fogyasztók figyelmét, hogy még véletlenül se vegyenek a méregdrága almás törlőrongyból, mert az egyik webshopban kéttucat mikroszálas törlőkendőt lehet vásárolni 12 dollárért, azaz egy darab mindössze ötven centbe kerül...