Szívszorító üzenettel búcsúzott fiától Suhajda Szilárd édesapja

10 hónap ezelőtt 20

Suhajda Tibor nem adja fel a reményt.

"Sziszikém! Nincs szavam a nepáli hírekhez...

Ha igaz is, ami lehetetlennel ér fel, bennem mindig élsz, idézve a képeslapod hátulján írt záró üzenetedet; Apa! Vigyázz az egészségedre és tudd: nagyon szeretlek! Szilárd - köszönöm és ez cseng állandóan a fejemben...” – írta a Facebookon Suhajda Tibor szombat délután, miután kiderült, már nem keresik a fiát.

Hozzátette: „A reményt adom fel utoljára...”

Mint több cikkben is írtuk, vasárnap kora délután adták hírül a mentésben résztvevők a hegynászó Facebook-oldalán, hogy feladták Suhajda Szilárd keresését. Suhajda a hét elején, serpák segítsége és oxigénpalack nélkül indult a Mount Everest csúcsára, és szerdán veszítették el vele a kapcsolatot.

A csúcsmászás körülményeiről, az elmúlt napok történéseiről és a mentésről videóstábunk Pintér Lászlót, Suhajda expedíciójának sajtósát, a Hóhatár Facebook-csoport vezetőjét kérdezte:

"Amikor ott van a siker kapujában, hogy fordítod vissza?" - Pintér László Suhajda Szilárd tragédiájáról

Napokig tartó reménykedés, több ezer kilométerről leszervezett mentés: a Mount Everesten eltűnt magyar hegymászó expedíciójának sajtósával beszélgetett a hvg.hu az utolsó napokról. Feladták Suhajda Szilárd keresését - adták hírül a hegymászó Facebook-oldalán szombaton kora délután. Suhajda a hét elején, serpák segítsége és oxigénpalack nélkül indult a Mount Everest csúcsára, és szerdán veszítették el vele a kapcsolatot.