Több eszközből álló szinkronizálás érkezik a WhatsApp-hoz

2 éve ezelőtt 655

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója és Will Cathcart átfogó interjút adott a WABetaInfo-nak a világ legnépszerűbb üzenetküldőjének közelgő változásairól. Szerintük az alkalmazás hamarosan több eszközön is képes lesz egyszerre dolgozni.


Magában a WhatsApp-ban folytatott levelezés során Mark Zuckerberg és Will Cathcart beszéltek azokról a főbb újításokról, amelyekre a messenger felhasználói számára belátható időn belül számítaniuk kell. Tehát a fejlesztőknek sikerült megoldani egy bizonyos technikai problémát, amelynek eredményeként a WhatsApp üzenetei és tartalmai képesek lesznek a megfelelő szinkronizálásra a különböző eszközökön. Így egyszerre akár négy különböző modult is összekapcsolhat egy fiókkal, még akkor is, ha a főnek nincs internetkapcsolata. Megjegyezték, hogy ez nem fogja befolyásolni a végpontok közötti titkosítás működését, ezért a levelezés ugyanolyan biztonságos marad.


Egy másik újítás a képek és videók eltűnése: automatikusan törlődnek, miután a címzett egyszer megnézte őket. A felhasználók mostantól manuálisan megadhatják az önpusztító üzenetek "élettartamát". Ezenkívül a beállításokban lehetővé válik az úgynevezett fakulás mód engedélyezése. Aktiválása után az összes új csevegésben szereplő üzenetek hét nap múlva automatikusan törlődnek. Végül közvetve megerősítették, hogy a WhatsApp iPad verziója lesz.


Az új funkciók megjelenésének pontos dátumai még nincsenek. Csak azt tudjuk, hogy az elkövetkező két hónapban több kütyü támogatása jelenik meg a WhatsApp nyilvános bétaverziójában.