Tokió 2020: Berecz Zsombor jó szélben és olimpiai éremben reménykedik

1 hónap ezelőtt 36

2021.08.01. 17:00

Már nem csak a vitorlázás elszánt hívei várják a Tokióból érkező híreket Berecz Zsombor szerepléséről. A finndingiben szereplő világ és Európa-bajnok felkapaszkodott a második helyre, és remek pozícióból várhatja a keddi éremfutamot. Női pólócsapatunk váratlan pofont kapott, 11-9-re kikapott Kínától.

Berecz a második helyen bejutott az érmekért vívandó futamba vasárnap a tokiói olimpián, így kedden már a dobogóért szállhat vízre. A magyar vitorlázó egyik fő vetélytársával, a spanyol Joan Cardonával cserélt helyet, és címvédő brit Giles Scott mögött áll. Az Enosima Jachtkikötőben kedden az első tíz helyezett száll vízre a dupla szorzós éremfutamban, a többiek számára befejeződött a verseny. A magyar vitorlázás eddig egy olimpiai medállal büszkélkedhet, 1980-ban, Moszkvában a Detre testvérek harmadikok lettek a repülőhollandi hajóosztályban.

A tokiói olimpiai uszodában jött számunkra a fekete leves. Pedig már a döntetlen is elég lett volna Kína ellen a csoportelsőség megszerzéséhez. Ehhez képest pocsékul kezdődött számunkra a meccs, az első két negyed után öt-, illetve hatgólos előnyt szereztek a vízilabdában eddig nem túlságosan jeleskedő kínaiak. Igaz, a vészes magyar gólszegénységben a számtalan kapufára lőtt labda mellett az is szerepet játszhatott, hogy Sen Jin-eng kapus élete formájában védett.

– Nem lepett meg Kína, tudtuk, hogy mire számíthatunk, mi saját magunkat leptük meg azzal, hogy nem lőttünk elég élesen – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány a hírügynökségnek.

A magyar válogatott a negyeddöntőben azzal a Hollandiával találkozik, amelyet tavalyi budapesti Európa-bajnokság bronzmérkőzésén, majd a trieszti olimpiai selejtező döntőjében is megvertek.

A magyar versenyzők hétfői programja:

Asztalitenisz
magyar női válogatott (női csapat) – negyeddöntő

Atlétika
02:00 Halász Bence (férfi kalapácsvetés) – selejtező

Birkózás
4.30: Lőrincz Tamás (férfi kötöttfogás 77 kg) – nyolcaddöntők, negyeddöntők, elődöntők
4.30: Szőke Alex (férfi kötöttfogás 97 kg) – nyolcaddöntők, negyeddöntők, elődöntők

Kajak-kenu
2.37: Lucz Dóra (női K–1 200 m) – előfutam
2.44: Kárász Anna (női K–1 200 m) – előfutam
3.05: Adolf Balázs, Fejes Dániel (férfi C–2 1000 m) – előfutam
3.29: Kopasz Bálint (férfi K–1 1000 m) – előfutam
3.53: Varga Ádám (férfi K–1 1000 m) – előfutam
4.08: Kozák Danuta, Bodonyi Dóra (női K–2 500 m) – előfutam
4.22: Csipes Tamara, Medveczky Erika (női K–2 500 m) – előfutam

Kézilabda
9.15: magyar női válogatott (Magyarország–Svédország)

Sportlövészet
4.30: Péni István, Pekler Zalán (férfi kisöbű szabadpuska)

Vízilabda
3.00: magyar férfi válogatott (Magyarország–Olaszország)