Török-olasz meccsel kezdődik a 2021-es foci-Eb - percről percre a kontinenstorna első játéknapjáról

1 hét ezelőtt 13

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon négy helyett öt év után, de újra összecsapnak a kontinens legjobb futballválogatottjai, a torna első meccsén Törökország játszik Olaszországgal. Kezdődik a 2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság - élő közvetítésünkben egészen a döntő lefújásáig minden nap beszámolunk a legfontosabb tudnivalókról.

Egy hónapig a labdarúgásról szól Európa: egy év csúszással a járvány miatt, valamelyest módosult körülmények között, de itt a 2020-as foci-Eb. Ráadásul annyira itt van, hogy négy meccset Budapesten játszanak, a torna 24 csapata között pedig ott van a magyar válogatott is. Kövesse az Eb minden pillanatát, hírét a hvg.hu cikksorozatával.

06 05

Ki volt az én angol hősöm? Minden bizonnyal Frank Lampard, őszinte kell legyek, a Chelsea-nek szurkoltam kiskoromban. Imádtam Lampardot és a játékát, elképesztően pontos és dinamikus volt a labdával.

- mondta a Borussia Dortmund angol válogatott szélsője csütörtökön.

���� “My #ENG hero? I’d probably say Frank Lampard. I was a #CFC fan growing up, I can’t lie.”

���� “I just loved Lampard & how he played his game. He was so direct and composed on the ball.”

Jadon Sancho reveals why Frank Lampard was his England hero growing up ���������������������������� pic.twitter.com/dij0oL3hHp

— talkSPORT (@talkSPORT) June 10, 2021

A játékost évek óta próbálják angol topklubok visszacsábítani a szigetországba, az átigazolási hírek messiása, Fabrizio Romano szerint ehhez jelenleg a Manchester United van legközelebb. Az olasz újságíró szerint a vörösök személyesen már megállapodtak Sanchoval, és csak a 95 millió eurós árcédulával kell valamit kezdeniük, ennyiért kevesebbért ugyanis nem engedi sehova a Dortmund.

  • Bár hivatalosan a törökök a pályaválasztók, a római Stadio Olimpicoban csap össze a nemzeti hős, Senol Gunes csapata a Roberto Mancini vezette olasz válogatottal.

06 02

Őszintén, látva Kantét és a szezonját a klubcsapatával, csak azt tudom remélni, hogy ő lesz az idei aranylabdás.

- idézi a francia RMC rádió az ország elnökének szavait.

06 01

2014-ben a világbajnokság előtt néhány olasz drukker hibátlanul átköltötte a nemzeti himnuszt, a 24 fős válogatott keret neveit egymás után - mégis rímekben - felénekelve. Érdekesség, hogy a hét évvel ezelőtti csapatból öten; Bonucci, Chiellini, Verratti, Insigne és Immobile is ott vannak az idei Eb-n, ráadásul papíron mindannyian kezdőként (Verrati sérüléssel bajlódik, a harmadik csoportmeccsen térhet vissza).

06 00

Elérkeztünk a 2021-es foci-Eb nyitányához, este kilenctől Törökország és Olaszország csap össze a római Stadio Olimpicoban. Kövesse velünk a játéknap híreit és a mérkőzés közvetítését!