Tovább tart a kecskeméti csoda: a DVSC-t is legyőzte az újonc

11 hónap ezelőtt 22

Kecskemét tovább folytatta eredményes sorozatát, 2–1-re nyert Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati rangadóján.

Letámadással kezdett a Kecskemét, amelyből betegség miatt hiányoztak alapemberek. Néhány perc elteltével kijött a szorításból a Debrecen, és kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét csapat eljutott ellenfele kapujáig, nagy helyzetek azonban nem alakultak ki. Az első félidő második felében a hazai csapat támadott többet, de a vendégek védelme ezúttal is stabil volt. Mindkét oldalon távoli lövések jelentettek némi gólszerzési esélyt.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor a debreceniek cserére kényszerültek Dorian Babunski sérülése miatt. Tíz perc elteltével előbb Loncar kapufája jelentett komoly veszélyt a vendég, majd Szalai fejese a hazai kapunál.

Nem sokkal később aztán Loncar megszerezte a vezetést a Debrecennek, miután két kecskeméti védő sem tudott felszabadítani egy bal oldali beadás után.

Azonnal kettős csere következett a kecskemétieknél, majd még abban a percben egyenlítettek is öngóllal: Deslandes-ról pattant a labda a debreceni kapuba. Továbbra is élénk maradt az iram, és a hajrá kezdetén a csereként beállt Horváth Krisztofer tekert a 16-osról a hazaiak kapujának bal oldalába.

A vendégcsapat ezúttal is szervezetten és eredményesen játszott, így értékes három pontot szerzett. A Kecskemét már tíz forduló óta veretlen és újabb sikerével megerősítette második helyét a tabellán. A DVSC egyelőre maradt a harmadik pozícióban, de vasárnap hátrébb csúszhat.

OTP Bank Liga, 24. forduló

Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1–2 (0–0)
gólszerzők: Loncar (61.), illetve Deslandes (66., öngól), Horváth K. (80.)