Túl sok kokaint pakoltak a rakterébe, ezért lezuhant egy repülőgép Pápua Új-Guineában

1 nap ezelőtt 1

Nagyjából 80 millió ausztrál dollárt (16,6 milliárd forint) ért az az 500 kiló kokain, amit egy kisrepülőben akartak Pápua Új-Guineából Auzstráliába csempészni, írja a Daily Star. A gép azonban túl nehéz volt, ezért röviddel a felszállás után a földbe csapódott.

A kisebb ló súlyának megfelelő mennyiségű kábítószert Queenslandben várták a banda tagjai, akik közül öt embert már elő is állítottak.

A helyi rendőrség szerint a kisméretű Cessna 402C-vel alacsony magasságban, vagyis radar alatt tervezték a repülést, de a csempészek elszámították magukat, és a gép nem bírt felemelkedni a fél tonna kokainnal.

Mire a rendőrség a lezuhant géphez ért, az ausztrál pilóta a a kábítószerrel együtt eltűnt. Végül elkapták a férfit, aki segített azonosítani a banda további tagjait, és a kábítószer is előkerült. A rendőrség szerint az elfogott bűnözők az olasz maffiához köthetők.

Az ausztrál hatóság szerint az akció egy kétéves, nemzetközi nyomozás lezárása volt. A csempészekre akár életfogytiglani börtönbüntetés is várhat.

[kapcsolodo]2000-kilo-kokaint-adtak-fel-egy-magyar-ceg-nevere-ecuadorbol/[kapcsolodo]