Turistákat támadtak meg Horvátországban – az egyiküket megverték, majd a tengerbe dobták

1 hónap ezelőtt 3

Egy fiatalembert Horvátországban töltött nyaralásának első napján egy banda eszméletlenre vert, majd a tengerbe vetette.

Lewis Thomson négy barátjával tartózkodott Splitben, amikor múlt péntek hajnalban egy körülbelül 20 fős csoport megtámadta és üldözőbe vette őket a tengerparton. Futás közben a baráti társaság tagjai elszakadtak egymástól, Thomson viszont nem volt elég gyors, őt utolérték a vandálok, írja a Mirror.

A földre került turistát ott ütötték-verték, ahol csak érték, majd egy téglával arcon ütötték őt, aminek hatására a Skóciából származó férfi elveszítette az eszméletét. A támadók ezt követően dobták a tengerbe a testét.

Miután kórházba szállították, az orvosok megállapították, hogy a férfi tüdeje megsérült, emellett két bordája eltört és arcsérüléseket is szenvedett. Thomson jelenleg a kórházban lábadozik, és várhatóan két-három hét múlva hagyhatja el Horvátországot.

A férfi segítségére a brit konzulátus sietett, amelynek sikerült sürgősségi biztosítást kötnie az orvosi költségeinek fedezésére.