Újabb potenciális járvány? A WHO információkat és laboratóriumi eredményeket kért a gyermekek körében terjedő megbetegedésekről Kínától

2 hónap ezelőtt 11

[sz]MTI, fotó: Costfoto/NurPhoto via Getty Images[sz]

Rutinszerű ellenőrzésre hivatkozva légzőszervi és tüdőgyulladásos megbetegedések adatairól kért tájékoztatást az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Kínától csütörtökön, miután a szervezet kínai irodája sajtótájékoztatóján a légúti megbetegedések emelkedéséről számolt be.

A szervezet a növekedést a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldásának és az olyan ismert kórokozók terjedésének tulajdonították, mint az influenzavírus, a mycoplasma pneunomiae, mely egy jellemzően a fiatalabb gyermekeket érintő légúti megbetegedés, továbbá az óriássejtes tüdőmegbetegedés és a Covid-19-et okozó koronavírus.

Szerdán a WHO azt közölte, hogy észak-kínai gyermekeknél diagnosztizálatlan tüdőgyulladásos csoportokat talált. A WHO szerint nem világos, hogy ezek a kínai hatóságok által korábban bejelentett légúti fertőzések általános növekedéséhez vagy különálló eseményekhez kapcsolódnak.

A nemzetközi egészségügyi szabályzat mechanizmusán keresztül a világszervezet további járványügyi és klinikai információkat, valamint laboratóriumi eredményeket kért a gyermekek körében jelentett potenciális járványról.

Hozzátették, hogy emellett

további információkat kértek Kínától az ismert kórokozók terjedésének tendenciáiról és az egészségügyi ellátórendszerek leterheltségéről.

A napokban a média észak-kínai városokban videókat tett közzé, amelyeken a kórházak tele vannak vizsgálatokra váró szülőkkel és gyerekekkel, miközben más közösségi felületen kínai gyerekek láthatók, akik házi feladatot csinálnak, miközben egy kórházban intravénás infúziót kapnak.

[kapcsolodo]a-sajat-unokajat-szulte-meg-60-evesen-a-magyar-nagymama-londonban-itthon-ugyanis-tulkorosnak-nyilvanitottak-a-szuleshez/[kapcsolodo]