Újra kellett éleszteni Szaakasvilit

2 éve ezelőtt 97

Grúzia volt elnökének, Mihail Szaakasvilinek az egyik életfunkciója kritikus szintre esett, emiatt orvost hívtak hozzá − közölte a politikus ügyvédje, Dmitrij Szadzahlisvili. Elmondása szerint a politikus az éhezésnek abba a szakaszába lépett, amikor bármikor hirtelen romolhat az egészségi állapota.

A Kárpáthír szerint Szaakasvili képviselői emiatt kezdeményezik a politikus áthelyezését, az orvosi konzílium szerint ugyanis a börtönkórházban nincsenek meg a szükséges feltételek a kezeléséhez. A grúz igazságügyi minisztérium ellenben úgy véli, az intézmény megfelel az éhségsztrájkoló fogvatartottaknak.

Mihail Szaakasvili egyik életjele kritikus szintre esett, ami miatt újraélesztésre volt szükség, ezután stabilizálták az állapotát − idézi az Unian Szaakasvili ügyvédjét.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szaakasvilit október elején vették őrizetbe, amikor nyolc év után illegálisan, az ügyészség közleménye alapján egy tejeskocsival visszatért hazájába a helyhatósági választások miatt. A voksoláson a Georgiai Álom kormánypárt aratott győzelmet, a második helyen Szaakasvili ellenzéki Egyesült Nemzeti Mozgalma végzett. A volt grúz elnök politikai fogolynak tartja magát, és az őrizetbe vétele után, október 5-én azonnal éhségsztrájkba kezdett. Elmondása szerint a sztrájkot addig fogja folytatni, amíg ki nem engedik a börtönből.