Ukrajna hagyja abba az atomerőmű bombázását

1 év ezelőtt 59

Jeffrey David Sachs amerikai közgazdász, akadémikus, közpolitikai elemző, a Columbia Egyetem Föld Intézetének korábbi igazgatója, ahol egyetemi tanári címet visel. A fenntartható fejlődés, a gazdasági fejlődés és a szegénység elleni küzdelem szakértőjeként ismert.

Sachs professzor vasárnap egy interjúban kijelentette, hogy „az Egyesült Államoknak követelnie kellene, hogy Ukrajna hagyja abba a zaporizzsjai atomerőmű lövöldözését, és annak Oroszországra hárítását, különben a világnak két fronton is nukleáris Armageddonnal kell majd szembenéznie”.

Sachs, aki elismert politikai elemző megjegyezte:

A média szerint nem tudni, hogy ki lövi az üzemet. Nem tudják összerakni, hogy ha Oroszország irányítja az erőművet, akkor talán nem a saját erőművüket lövik. Ukrajna bombázza az erőművet.”

A délkelet-ukrajnai erőmű március eleje óta az orosz hadsereg ellenőrzése alatt áll, azonban továbbra is ukrán személyzet üzemelteti.

Az erőművet az elmúlt napokban folyamatos lövések érték, az ukrán kormány Oroszországot hibáztatja.

Szinte biztos, hogy Ukrajna lövi az erőművet, de nem tudjuk rávenni magunkat, hogy kimondják az egyszerű igazságot, és ez fáj, mert továbbra is büntetlenül lövik az erőművet.” – jelentette ki továbbá a professzor.

Soha nem tudjuk meg a kormányunktól, hogy valójában mi történik, mert nem mondanak igazat.” – figyelmeztetett, hozzátéve: „Ez hozzátartozik a kormányzati tevékenységhez, ahogyan azt Washingtonban látják.”

Ez az ország egy háborús gépezet.” – jegyezte meg.

„Eisenhower erről beszélt nekünk a katonai-ipari komplexumról szóló beszédében.” – tette hozzá.

Az Egyesült Államok elnökének fő feladata, hogy megállítsa a hadigépezetet a háborúk gyártásában. Erre most egy eszkalációban vagyunk és az elnök szerint az Armageddon felé tartunk.” – jelentette ki, utalva Joe Biden múlt heti, sokat bírált kijelentésére.

Azaz ő feladata, hogy távol tartson minket az Armageddontól.” – állította Sachs.

A professzor már korábban is mondott cifrákat a háború kapcsán.

Meglátása szerint Európa egy nagyon súlyos gazdasági hanyatlás elé néz. Elmondta, hogy az európai gazdaságot elkalapálja az energiahordozók hirtelen leállása, amit az Északi Áramlat elpusztítása véglegessé tesz.

Fogadni mernék, hogy emögött az USA és talán Lengyelország áll.” – nyilatkozta.

Fogadnék, hogy Amerika áll az Északi Áramlat elleni akció mögött.