Ukrajna lecsapott: füstbe borult Szevasztopolban az orosz hadiflotta főhadiszállása

2 hónap ezelőtt 6

Ukrajna pénteken, helyi idő szerint kora délután csapást hajtott végre Szevasztopol városa ellen.

Mint megírtuk, az ukrán az utóbbi napokban számos csapást hajtottak végre a Krím félsziget ellen, Szevasztopolban például már az előző héten is volt egy nagy kárt okoz támadásuk.

Most úgy fest, hogy ismét egy súlyos csapás történhetett, ugyanis nemrég a közösségi médiában több felvétel is megjelent arról, hogy sűrű füst szállt fel a város egyik pontján – nem sokkal azután, hogy robbanás történt a városban. Néhány szemtanú is azt mondta, hogy rakéták szálltak el a fejük felett közvetlenül a detonáció előtt. 

/3. Russian appointed Governor of Sevastopol, claims that there was a missile attack on the headquarters of the Russian Black Sea Fleet in Sevastopol. pic.twitter.com/zNmfMGSfkv

— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) September 22, 2023

A feltételezések szerint a fekete-tengeri orosz flotta főhadiszállása lehet az az épület, ahonnan a füst felszáll.

A videók mellett több fotó is napvilágot látott a helyi közösségi oldalakon, egyiken az kondenzcsík is látható (hogy a támadórakétától, vagy valamelyik légvédelmitől származik-e, azt nem tudni egyelőre).

Explosions reported in occupied Crimea. Locals report air defense activity near Belbek Airport and two explosions were noted near Sevastopol Bay pic.twitter.com/zPtiEB3ZEN

— NOELREPORTS 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) September 22, 2023

Mindeközben az orosz fél is elismerte, hogy Ukrajna rakétatámadást indított a fekete-tengeri orosz flotta főhadiszállása ellen. A RIA Novosztyi szerint Mihail Razvozajev kormányzó azt közölte, hogy egy rakéta maradványa csapódott be a városi színház közelében. 

Hozzátette, hogy a katasztrófavédelmi egységek már a helyszínen vannak, és egyelőre még nem tudják, hogy volt-e áldozata a csapásnak.

Lezárták a krími hidat is

Az orosz állami hírügynökség arról is beszámolt, hogy ezzel egyidőben ismét lezárták a Krím félszigeten található kercsi hidat, ráadásul 24 órán belül már a második alkalommal. A hidat az utóbbi időben gyakorlatilag naponta-kétnaponta le kellett zárni, vélhetően tehát attól tartanak az oroszok, hogy azt is csapás érheti.

Az orosz-ukrán háború fejleményeit pénteken is percről percre követjük.