Vágányzár a Balatonnál jövő nyárig

1 hónap ezelőtt 9

Mint ismet, a MÁV észak-balatoni vakációvonalának átfogó fejlesztési projektjének első szakaszát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából az R-Kord Kft. és a Vasútvill Kft. konzorciuma végzi. Hétfő délelőtt annak kapcsán tartottak sajtótájékoztatót, hogy ismét teljes vágányzárat vezetnek be a teljes Szabadbattyán–Balatonfüred szakaszon szeptember 28-tól a projekt 2021 nyarán várható befejezéséig – számolt be a magyarepitok.hu.

Mindezek keretében 

átépítik és akadálymentesítik Alsóörs, Balatonkenese és Polgárdi állomásokat,
 kialakítják az új építésű peronokon a hangos utastájékoztató rendszert,
 illetve befejezik a villamos üzem kiépítését.

A nyár folyamán, miközben az érintett szakaszt használták a vasutak, június 18-ig éjszakai munkával végezték el az oszlopállítási és felsővezeték építési feladatokat Csajág és Balatonkenese állomásokon, illetve a Csajág–Balatonkenese, Balatonkenese–Balatonfűzfő és Alsóörs–Balatonfüred szakaszokon. 

Továbbá az év második felében a szabadbattyáni vontatási transzformátor alállomás fejlesztési munkálatai is elrajtoltak, valamint elkezdődtek a közműkivilágítások és az alsóőrsi remíz épület munkálatai. 

A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a www.mavcsoport.hu honlapon.

Nyitókép: NIF.hu