Vámos Márton: az olimpiáig voltam kihegyezve, de aztán megtalált a motiváció

1 év ezelőtt 43

A fiatalítás után sem számít nagy változásra a saját szerepében Vámos Márton.

A Ferencváros olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója a válogatott összetartásán, a Duna Arénában arról is beszélt, hogy ebben az olimpiai ciklusban is kiélezett harc lesz a csapatba kerülésért.

"Egyértelműen az olimpia áll mindenek fölött a 2021-es évből, főleg így, hogy érmet tudtunk nyerni, amivel bár nem maradéktalanul, de elégedett vagyok. Illetve a Ferencváros őszén egy újjáalakult csapattal tudtunk olyasmit véghez vinni, amit korábban csak az előző érában, hogy egy fél évet veretlenül csináltunk végig úgy, hogy az Olympiakosz és a Barceloneta is az ellenfelünk volt. Meg tudtuk védeni a Magyar Kupát is" – vont gyorsmérleget a vízilabdázó a tavalyi évről.

A java viszont csak ezután jön a vízilabdaévnek, ehhez viszont kellett egy kis felfrissülés.

"Az olimpia után kiengedtem egy kicsit, elengedtem a dolgokat. Pont addig akartam kihegyezve lenni, és addig is voltam.

Aztán jött egy új csapat, tele fiatalokkal, és a motiváció újra megtalált.

És igen, jön egy keményebb klubszezon is, válogatott mérkőzésekkel; félbeszakad minden a májusi világbajnokság miatt, ami a fő esemény lesz, nekem is az lebeg a szemem előtt" – utalt arra, hogy a koronavírus miatt összetorlódtak korábban elmaradt világesemények.

Arra számít, hogy lesznek olyan mérkőzések a bajnokságban, amikor tud pihenni, a BL-ben ugyanis biztosan nem.

A következő olimpiát már közelinek látja, "a nyár lemegy, utána már csak két év, mindenkinek ez van a fejében, Märcz Tamás szövetségi kapitány is most még próbálgat, aztán kialakul a szűkebb keret, és azzal dolgozunk végig. Látszik is a munkán, hogy mindenki most akar bekerülni a fiatalok közül".