Videó: ukrán rakétát lőtt le az orosz légvédelem a Rosztovi terület felett

4 hónap ezelőtt 3

Egy ukrán rakétát lőtt le az orosz légvédelem Rosztov régió felett – közölte a helyi kormányzó. A támadás az elmúlt hetekben az orosz területet ért támadási kísérletek hullámát követi, miközben Kijev a sokat hangoztatott “tavaszi ellentámadás” megindítására készül, egyes tisztviselői szerint már el is kezdődött.

Vaszilij Golubev rosztovi kormányzó csütörtökön egy Telegram-csatornáján számolt be a rakétatámadásról, mondván, hogy legalább egy lövedéket elfogtak a Morozovszki járás közelében, amely mintegy 255 kilométerre északkeletre fekszik a regionális fővárostól, Rosztov-Dontól.

“Egy légvédelmi rendszer működésbe lépett Morozovszk térségében, és lelőtt egy ukrán rakétát” – mondta a tisztviselő, hozzátéve: “A hadsereg teszi a dolgát. Maradjanak nyugodtak”.

Az interneten olyan felvételek keringtek, amelyek állítólag a rakéta elfogását mutatják, és amelyeken egy fénycsóva látható, amely az éjszakai égbolton száguld, mielőtt a repülés közepén felrobban, majd a rakéta törmelékei a földre zuhanni látszanak. Nem világos, hogy milyen típusú rakétát használhattak.