Világszerte lehalt a Microsoft

2 hónap ezelőtt 5

Több ezer felhasználó küldött hibaüzenetet világszerte a Microsoft leállása miatt. A vállalat azt ígérte, kideríti, mi okozza a problémákat.

A Downdetector adatai szerint világszerte problémába ütköztek a Microsoft felhasználói, ugyanis nem tudtak hozzáférni az e-mailekhez, de sokan a videokonferenciákon nem tudtak részt venni. A Bild szerint ha csak Németországot vagy Indiát nézzük több ezer felhasználó jelentette a technikai hibát.

A Teams kommunikációs program az elmúlt években erőteljesen növekedett, és folyamatosan új felhasználói rekordokat döntött. 2022-ben körülbelül 270 millió ember dolgozott a szoftverrel. A Microsoft felhőszolgáltatásait, például az Azure-t számos start-up és nagyvállalat is használja működéséhez.

A Microsoft eközben bejelentette, hogy utána jár, mi okozhatja a problémát, és megerősítette, hogy a hálózati infrastruktúra világszerte problémába ütközött.

Több Microsoft 365 szolgáltatást érintő problémát vizsgálunk. További információ az admin centerben található

– írták közösségi oldalukon.

We're investigating issues impacting multiple Microsoft 365 services. More info can be found in the admin center under MO502273.

— Microsoft 365 Status (@MSFT365Status) January 25, 2023