Virbán Gábor aranyérmet szerzett az 51. Golden Gong nemzetközi tornán

1 év ezelőtt 59

Az ötvenegyedik alkalommal megrendezésre került Golden Gong Tornán szerepelt négy magyar ökölvívó, mindannyian a Budapesti Honvédot képviselték, de hárman közülük tagjai a felnőtt magyar válogatottnak is. Virbán Gábor arany-, Virbán Martin, valamint a 19 esztendős Balog Márk ezüst, míg Bundovics István bronzérmet szerzett a nemzetközi tornán, amely az EUBC versenynaptárában is szerepel.

A Golden Gong torna hagyományosan az észak-macedón szövetség legfontosabb nemzetközi eseménye, és a főváros, Szkopje a házigazdája. Az 54 klóiban magyar bajnoki címvédő Virbán Gábor mindkét ellenfelét legyőzte, így aranyéremmel utazhatott haza. Testvére Virbán Martin egy sima győzelmet követően az angol Hamza Mehmood ellen is remekül helytállt a döntőben.

„A Budapesti Honvéd SE felnőtt csapatának egy részével indultunk útnak a 2022-es szkopjei Golden Gong nemzetközi versenyre. Az országos bajnokság felkészítő állomásának szántam a versenyt és nagyon reméltem, hogy kis súlyokban is jó mezőny gyűlik majd össze.

Összesen tizenegy ország indulására azért nem számítottam. Nagyon örültem, hogy jó ellenfelek gyűltek össze. Az észak-macedón szervezők az első perctől kezdve kedvesek és segítőkészek voltak, a szervezés, a mérlegelés, a sorsolás minden rendben lezajlott. A versenyhelyszínen is minden olajazottan történt, nyugodt, és kiszámítható rendezés volt.

Az Észak-Macedón Ökölvívó Szövetség elnöke a döntők után külön megköszönte, hogy elmentünk a versenyükre! Nagyon boldog volt, hogy kb.  20 év után ismét volt magyar ökölvívó náluk. Az angol csapat kifejezetten tehetséges, fiatal csapattal jött, a skótok hasonlóképpen. Kuriózum volt, hogy Eritreából is jöttek ökölvívók. A bolgár-kubai Javier Ibanez kimagaslott a mezőnyből, ennek ellenére az elődöntőben Bundovics István egy nagyiramú, jó meccset csinált vele. Hasznos, tanulságos torna volt számunkra, és jövőre, ha tehetem ismét eljövök a csapatommal,” nyilatkozta Balzsay Károly a szkopjei nemzetközi versenyt követően.

A magyar csapat szkopjei eredményei:

51kg, elődöntő: Virbán Martin – Dren Zarici (koszovói) – ellenfele feladta az első menetben

51kg, döntő: Virbán Martin – Hamza Mehmood (angol) 0:5

54kg, elődöntő: Virbán Gábor – Hafiz Mirzai (svéd) 4:1

54kg, döntő: Virbán Gábor – Bashkim Bajoku (koszovói) 3:2

57kg, elődöntő: Bundovics István – Javier Ibanez (bolgár) 0:5

60kg, elődöntő: Balog Márk – Jordan Dimkov (bolgár) – döntő fölényes győzelem a harmadik menetben

60kg, döntő: Balog Márk – Hadi Hadrus (svéd) 0:5