Windows 10-et használsz? Jó hír érkezett

10 hónap ezelőtt 11

Portfolio 2023. május 23. 08:38

A Microsoft a héten új frissítést tett közzé a Windows 10 release preview fejlesztői verziójához. Ez a frissítés két új, de kisebb funkcióváltozást tartalmazott. A Microsoft a frissítéssel megerősítette, hogy a Windows 10 a jövőben is kaphat majd új funkciókat.

Bár az idei év folyamán, illetve az operációs rendszer hátralévő 29 hónapos támogatási ideje alatt nem jelenik majd meg új frissítés a Windows 10-re, a minden hónap második keddjén kiadott kumulatív frissítések tartalmazhatnak majd új funkciókat. A legújabb frissítés esetében többnyire hibajavító kiadásról van szó, és nem hasonlítható össze azzal a hatalmas frissítéssel, amelyet a Microsoft a Windows 11 Release Preview Channelre adott ki.

Az első változás a Windows 10 keresési funkcióit hivatott javítani. A Microsoft megjegyzi, hogy a keresőmező mostantól támogatja a feladatsor felső és alsó pozícióját, valamint a normál vagy kis feladatsor ikonokat. A keresődoboz kiemeléseket tartalmaz, és a felhasználók "könnyen elérhetik vele az alkalmazásokat, fájlokat, beállításokat és egyebeket a Windowsból és a webről" a Microsoft szerint.

A második változtatás az értesítés funkciók priorizálását javítja. A Windows mostantól egyszerre legfeljebb három "kiemelt fontosságú értesítést" jeleníthet meg. A Windows-alkalmazások és a natív funkciók a beépített értesítési rendszert használhatják arra, hogy az eseményekről tájékoztassák a felhasználókat. A kiemelt értesítések elsőbbséget élveznek a normál értesítésekkel szemben: ezek lehetnek riasztások, emlékeztetők vagy hívásokra vonatkozó értesítések.

Címlapkép forrása: Getty Images