Zsinórban harmadszor is ott lesz a Milan a BL-ben

3 hónap ezelőtt 9

Rovat: &nbspKülföldi foci Dátum:&nbsp29 máj

A piros-feketék a Juventus legyőzésével kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligája-csoportkörére a következő szezonra.

A Rossoneri vasárnap este idegenben 1-0-ra győzött a Juventus ellen és 3 ponttal távozott Torinóból, ezáltal egy fordulóval a vége előtt eldőlt, hogy a csapat biztosan az első négyben végez és ott lesz a Bajnokok Ligájában.

Stefano Pioli irányításával a Milan zsinórban harmadik alkalommal jutott be a Bajnokok Ligájába azok után, hogy 2014 és 2021 között 7 éven keresztül egyáltalán nem szerepelt a legrangosabb európai kupaporondon. Legutóbb 10 évvel ezelőtt fordult elő, hogy a Rossoneri egymást követő 3 idényben is kvalifikálta magát a BL-re.

A csapat vasárnap esti mérkőzése 21:00-tól a Verona ellen a Serie A 38. fordulójában részben tét nélküli lesz, hiszen 6 pont az előny az ötödik Atalantával és 7 pont a hatodik Romával szemben. Még kérdéses, hogy a Milan a harmadik vagy a negyedik helyen zár, ugyanis 2 pont a hátrány a harmadik helyezett Inter mögött, amely az utolsó játéknapon a Torino otthonába látogat. Matematikailag még a harmadik hely is elérhető a Milan számára, de ehhez nyernie kell a Verona ellen és az Internek kikapni.

Pénzügyi szempontból kulcsfontosságú a Milan számára a BL-indulás elérése, hiszen az elődöntőig való meneteléssel az aktuális idényben a Bajnokok Ligája-szereplésből származó bevétel összesen 127,6 millió euró. Az UEFA pénzdíjak jóvoltából 85 millió eurót kap a klub, míg a jegyértékesítésekből további 42,6 millió euró folyik be.

Ezt megelőzően a 2021/22-es idényben a csoportköri kieséssel a Milan 45 millió eurót kapott az UEFA-tól, plusz 10,1 millió euró volt a teljes jegybevétel a hazai BL-meccseken.

Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a BL-részvétellel a játékosok számára sokkal vonzóbb a klub az átigazolási piacon.