143-ra emelkedett a moszkvai terrortámadás halálos áldozatainak száma

1 hónap ezelőtt 20

A pénteki Krasznogorszkban található koncertközpont elleni terrortámadásban megsérült újabb három ember hunyt el – jelentette be szerda este Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter.

A Crocus City Hallban elkövetett mészárlás halálos áldozatainak száma immár 143-ra emelkedett.

Terroristák egy csoportja egy koncert előtt megrohamozta a helyszínt, és a koncertterem felé haladva szemtől szemben megölték az embereket, végül felgyújtották az épületet. Az első becslések szerint a halálos áldozatok száma 130 körül volt, további 200-an pedig a golyóktól, a lángoktól és a füsttől megsérültek.

Szerda reggelig 83 túlélőt tartottak nyilván az egészségügyi hatóságok, akiket kezelés alatt tartanak, 40-et pedig már hazaengedtek. A halálos áldozatok száma 139 volt, amikor Murasko megjegyezte, hogy négy áldozat “rendkívül súlyos” állapotban van. Úgy tűnik, azóta ők is belehaltak sérüléseikbe.

A fegyveresek mintegy 15 perc után elhagyták a helyszínt, és az ukrán határ felé siettek, ahol szombaton elfogták őket. Tádzsikisztáni állampolgárként azonosították őket. Vlagyimir Putyin orosz elnök “radikális iszlamistáknak” nevezte őket.

Moszkvában több tisztségviselő is felvetette, hogy a Moszkva mellett elkövetett terrortámadást az ukrán különleges szolgálatok szervezhették, akik az iszlamistákat megbízottként használták.