17 piroson hajtott át, és több rendőrautót is összetört – videón az üldözés és az elfogás

1 hónap ezelőtt 7

Amint arról beszámoltunk, autós üldözés volt vasárnap késő este a fővárosban, ami végül az Allée bevásárlóközpont közelében ért véget. Az ámokfutót nem sokkal korábban a Rákóczi úton, a Blaha Lujza térnél akarták megállítani – hírek szerint törött volt a szélvédője –, a rendőri felszólításnak azonban nem tett eleget és tovább hajtott. Ezt követően több rendőri egység is üldözőbe vette a férfit, akit végül a XI. kerületben, a Bocskai úton tudtak intézkedés alá vonni – nyilatkozta az RTL-nek Csécsi Csoma, a BRFK szóvivője.

A 39 éves férfi több kilométeren keresztül hajtott, míg végül elfogták. Az akció utolsó pillanatairól a 24.hu egyik olvasója készített felvételt: ezen az látható, hogy egy tucat rendőr pattan ki a szolgálati járművéből, majd kikapják a sofőrt a kocsijából és a földre teperik. A beszámoló szerint észszerű magyarázatot nem tudott adni a tettére; a papírjai rendben voltak, a szonda szerint pedig nem fogyasztott alkoholt.

A rendőrség által az üldözésről megosztott felvételen jól látható, hogy az ámokfutó az egyik rendőrautóval is koccant. Előtte a sofőr a Nagykörúton a Margit híd irányába menekült, áthajtott Budára, majd vissza Pestre. Végigszáguldott ismét a körúton, aztán a Petőfi hídon keresztül megint Budára ért. Nem sokkal ezután sikerült elfogni.

Az ámokfutóval szemben végül tizenkilenc közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá szabálysértési-, valamint büntetőeljárás is indult vele szemben. Menekülés közben tizenhétszer hajtott át piros lámpán, kétszer pedig szembement a forgalommal. Több mint 1,2 forintos büntetést és 144 büntetőpontot kapott.

Az üldözésben senki sem sérült meg.