24.hu: Az ayahuasca-szeánsz miatt Sáfrány Emesének és Béres Anettnek is drogfüggést gyógyító kezelésre kell mennie

1 hónap ezelőtt 10

Arra a nőre pedig felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség, aki tiltott szerekből olyan főzetet adott a celebnek, amitől az hallucinálva az erdőbe menekült és összetörte magát.

Felfüggesztett szabadságvesztést kért a Siklósi Járási Ügyészség arra a nőre, akinek a másfél évvel ezelőtti ayahuasca-szeánszán részt vett Béres Anett és Sáfrány Emese is – írta meg a 24.hu, hozzátéve, hogy értesüléseik szerint elterelésre küldték a szertartáson részt vevő két celebet. A szertartás vezetőjét kábítószer-birtoklással, új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel, valamint kuruzslással vádolják.

Béressel és Sáfránnyal szemben azonban a portál értesülése szerint fél évre felfüggesztették az eljárást azzal, hogy vegyenek részt kábítószer-függőséget gyógyító megelőző kezelésen. Ez azt jelenti, hogyha ők részt vesznek az elterelésen, akkor vélhetően megszüntetik az eljárást velük szemben.

Az ügy előzménye, hogy a két celeb 2022 júliusában részt egy ayahuasca-szeánszon. A szertartást egy siklós környéki tanyán élő nő vezette. Béres ivott a főzetből, majd olyan szinten hallucinálni kezdett, hogy sátánnak hitte a szeánszot tartó nőt, és bemenekült az erdőbe, felmászott egy magaslesre, majd lezuhant. Több mint 200-an keresték őt az erdőben, majd kórházba vitték, ahol több mint öt órán keresztül műtötték. A gerincét csavarokkal stabilizálták, később pedig a sarokcsontját is helyre kellett hozni.

A szeánszot tartó nő Dél-Amerikában ismerkedett meg a tudatmódosító főzet fogyasztása köré épülő szertartással. 2022 februárjában azért tért vissza Magyarországra, hogy hasznosítsa a külföldön tanultakat: az általa is ismerten tudatmódosító hatású, Magyarországon tiltott hatóanyag felhasználásával készülő főzetet alkalmazva „gyógyító szeánszok” tartására készült ellenszolgáltatás fejében – írja a portál, hozzátéve, hogy a nő korábban elvégzett egy természetgyógyászati alapmodult, azonban szakképesítéssel, szakképzettséggel, illetve egészségügyi végzettséggel nem rendelkezett.

A szertartást tartó nő lakóhelyén tartott, illetve a szeánszokon felhasznált anyagok egy része kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősül. A portál úgy tudja, hogy a teaszeánszokat tartó nő tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban.

(Borítóképünk illusztráció.)