24 óra alatt elvitte az agyhártyagyulladás a 17 éves tornászlányt

1 hét ezelőtt 13

Agyhártyagyulladás következtében meghalt a mindössze 17 éves María Herranz Gómez. A fiatal spanyol tornászt egy spanyolországi klinikán érte a halál.

„María hirtelen távozott közülünk egy szörnyű agyhártyagyulladás miatt, amely mindössze 24 óra alatt elvitte őt. Mindenkit mélységesen megdöbbentett a hír” – áll a guadalajarai tartományt irányító testület közleményében.

A fiatal tornász tagja volt a spanyol tornász-válogatottnak, amely részt vett a novemberi birminghami világbajnokságon. María Herranz Gómez a szinkronizált trambulin versenyszámban indult a 17 és 21 év közötti kategóriában, Carmen Hernández oldalán a 26. helyen végzett.

TRÁGICO FALLECIMIENTO DE LA JOVEN CABANILLERA MARÍA HERRANZ

En la madrugada de este jueves ha fallecido de meningitis en el Hospital de Guadalajara la jovencísima vecina cabanillera María Herranz Gómez, de 17 años.

Se prepara un decreto de luto oficial.https://t.co/DcS6OLE3BB pic.twitter.com/WAwocFMoDw

— Ayuntamiento de Cabanillas del Campo (@aytocabanillas) April 18, 2024

María Herranz Gómez a tavalyi spanyol bajnokságon negyedik lett a dupla minitrambulin versenyszámban, szinkronizált trambulinban pedig az ötödik helyen zárt, akkor szintúgy Carmen Hernández volt a partnere.

A Guadalajara tartományban található Cabanillas del Campo nevű spanyol városban kétnapos gyászt hirdettek, és minden erre a két napra tervezett szociokulturális tevékenységet felfüggesztettek – írja a Marca.