3 budapesti fedetlen korcsolyapálya, ahová még el tudsz menni, ha a korizás szerelmese vagy

3 hónap ezelőtt 9

[sz]Fotók: Nagy Boglárka[sz]

Az állandó műjégpályák mellett számos adventi vásárhoz kapcsolódva hoztak létre ideiglenes korcsolyapályákat is, azonban azok sajnos az ünnepek után bezártak, de még így is akad bőven lehetőségünk élvezni a városban ezt a téli sportot! Mutatunk is most három Budapesten található fedetlen korcsolyapályát, amik még februárban is működnek.

Városligeti Műjégpálya

Európa legrégebbi és legnagyobb területű, ma is működő szabadtéri jégpályája több, mint 150 éve, 1870. január 29-én nyitott meg a Városligeti-tavon. Ez egy igazi csodavilág, mindenkit elvarázsol, függetlenül attól, hogy valaki profi koris, vagy csak épp most ismerkedik az alapokkal. A vidám családi vagy baráti kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt feltöltődést jelent, itt nincsenek szürke téli napok, csak jókedv, zene, tánc és nevetés. Jó hír, hogy idén újra a teljes pályán, 12 ezer négyzetméteren korizhatunk. Idén is a szokott programok színesítik a csúszkálást, zene, a büfében finomságok, korcsolyaoktatás, a legkisebbek számára pedig bobby is bérelhető. További infokat a Városligeti Műjégpálya hivatalos oldalán találtok!

Jégpályaméret: 12 070 m²
Belépés: normál időszakban 3.000 Ft, kiemelt időszakban 4.000 Ft
Korcsolyakölcsönzés és élezés: van
Öltözőszekrény és ruhatár: van (Az érvényes belépőjegy ára tartalmazza a használatot)
Típus: fedetlen
Étel/ital: kapható
Nyitvatartás: február végéig


Budapest Park

Harmadik alkalommal tárta szélesre kapuit a Budapest Park téli mesebirodalma, a Jégvilág. Ennek középpontjában egy korcsolyapálya áll, amely idén több mint kétezer négyzetméteren várja a korizókat. De nem csak a pálya lett nagyobb, a megjelenésben és a kínálatban is találkozhatunk újdonságokkal.

Az egyik rögtön egy régi-új ismerős: a nyári évad egyik központi eleme a körpult, amely idén télen is a megszokott helyén maradt, és ahol bátran válogathatunk a különleges téli italkínálatból. Ez a pályáról közvetlenül is megközelíthető, de kori nélkül is látogathatjuk: a teraszról átívelő, romantikus kis híd vezet ide. Továbbá frissítették az étel-italkínálatukat is:  különféle – néhol egészen extrém – meleg frissítőkkel, vegetáriánusok számára is tökéletes harapnivalókkal, illetve a fánk mellett újdonságként egy kis mediterrán nyarat is csempésztek az étlapra, ugyanis különleges formában kapható a spanyolok kedvenc desszertje, a churros is.

Továbbra is kölcsönözhetünk korcsolyát a helyszínen, illetve a kevésbé magabiztos korizóknak biztos támaszt jelenthet a jégpingvin, amelyet szintén bérelhetünk. További infokat a Budapest Park hivatalos oldalán találtok!

Jégpályaméret: több, mint 2.000 m²
Belépés: normál időszakban 2.500 Ft, kiemelt időszakban 3.500 Ft
Korcsolyakölcsönzés: van
Ruhatár: van
Típus: fedetlen
Étel/ital: kapható
Nyitvatartás: február 4-ig

Csepeli Jégpark

Február 29-ig csúszkálhatunk a Csepeli Jégparkban, amit a HÉV Szent Imre téri megállója mellett találunk. A különleges és izgalmas panorámájú pálya két nagyobb részből áll, amiket csodásan kivilágított jégfolyosó köt össze.
A Csepeli Jégpálya körül a fák gyönyörű karácsonyi díszítést és világítást kaptak, korcsolyakölcsönzési és korcsolyaoktatási lehetőség is van. További infokat a Csepeli Jégpark hivatalos oldalán találtok!

Jégpályaméret: több, mint 2.000 m²
Belépés: 2.000 Ft
Korcsolyakölcsönzés és élezés: van
Ruhatár: van
Típus: fedetlen
Étel/ital: kapható
Nyitvatartás: február végéig