30 energiaitalt ivott, majd agyonszurkálta a kétgyermekes anyukát – élete végéig börtönbe kerül a sápi férfi

2 hónap ezelőtt 7


[sz]Malinovszki András / Fotó: RTL[sz]

2022 májusában, miután napokig nem aludt, egy veszprémi gyár öltözőjében több késszúrással végzett kétgyerekes kolléganőjével egy most 27 éves sápi férfi. A bíróságon kedden azt mondta, nem akarta bántani a nőt, és sajnálja, amit tett – számolt be az RTL Híradója.

A férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták meg. Az ügyészség szerint azért támadta meg 45 éves áldozatát, mert a kétgyerekes anya visszautasította a közeledését.

Dulakodni, kezdtek, majd mikor a nő a földre került, támadója csaknem 20 késszúrással végzett vele.

A gyilkosság előtt a férfi folyamatosan számítógépes játékokkal játszott, és legalább 30 doboz energiaitalt ivott meg. Állítása szerint nem fogta fel, ami történt: utolsó emléke az volt, hogy az öltözőnél áll, majd véresen sétál ki a közeli buszmegálló felé.

Az ügyész szerint, mivel senki nem kényszerítette erre az életvitelre, így az nem mentség a tette elkövetésére. Ügyvédje szerint ugyanakkor a férfi maga is áldozata a „felgyorsult világnak”.

„A törvényszék által kiszabott 40 év helyett 25 évben határozták meg azt az időpontot, amikor felülvizsgálható lesz, hogy a vádlott szabadlábra helyezhető-e”

– mondta el a Híradónak Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivője, miután a férfit Kedden, másodfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, jogerősen.

Az RTL Híradó riportja az ítélethirdetésről