33 évesen visszavonul az olimpiai bajnok

3 hónap ezelőtt 6

Fabian Riessle, olimpiai aranyérmes és háromszoros világbajnok német északi síző bejelentette, hogy 33 évesen, a január 28-i, schonachi világkupafutam után visszavonul.

A német északi síző profi karrierje 2009-ben kezdődött, pont a schonachi viadalon, ahol most utoljára csatol majd sílécet, és ezzel keretbe foglalja pályafutását. Riessle 182 világkupaversenyen vett részt, 53-szor állhatott dobogón, kilencszer annak a legfelső fokán.  

Riessle a 2014-es, Szocsiban rendezett téli olimpián a nagy sáncos északi összetettben bronzérmet szerzett, csapatban pedig ezüstérmes lett. Négy évvel később nagy sáncon végzett másodikként, míg a csapatban olimpiai aranyérmes lett.

Világbajnokságon az egyéni éremszerzés már nem jött össze neki, csapatban azonban hatszor léphetett dobogóra. 2015-ben, 2017-ben és 2019-ben egy-egy alkalommal volt tagja a világbajnok német csapatnak, de a legutóbbi, 2023-as vb-re már nem kapott meghívót a válogatottba.

Riessle pályafutását „számtalan siker, lenyűgöző teljesítmény és az északi sí iránti elkötelezettség jellemezte” – kommentálta a hírt a német síszövetség

(Borítókép:  Franz Kirchmayr / Getty Images Hungary)

Index könyvek

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM