40 év után vált meg Maklári Lászlótól az Operettszínház

2 hónap ezelőtt 7

[sz]H. M. – Fotó: Operettszínház[sz]

A 73 éves, Artisjus-díjas karmesternek még fáj az elválás. December végén a jelenlegi vezetés minden előadását elvette tőle. Mindez a felesége elvesztése után néhány hónappal történt.

A Blikk írta meg, hogy Maklári 1979-ben kezdett karmesterként dolgozni a Budapesti Operettszínházban, majd 1983-tól főzeneigazgató lett egészen 2019-ig.

“Nagyon szerettem ott dolgozni, hiszen az Operettszínház magas színvonalat jelentett a kulturális életben. A hangulat is jó volt, összeszokott csapat alakult ki remek szakemberekkel. Azt gondolom, ez az időszak mindaddig tartott, amíg a színházat Kerényi Miklós Gábor vezette.

Tény, nem könnyű ember, de én jól tudtam vele együtt dolgozni, és meggyőződésem, hogy ő hozta fel a színházat magas színvonalra, illetve ő nevelt ki olyan művészeket, mint Dolhai Attila, Janza Kata vagy Szabó P. Szilveszter, akik ma is az Operettszínház legnagyobb sztárjai”

– mondta a Blikknek Maklári.

A cikkből kiderült az is, hogy bár szívesen maradt volna, nem érte váratlanul a döntés, mert ugyan kezdetben pont annyi előadása volt, amennyit a nyugdíj mellett kényelmesen elbírt, a feladatok ritkultak. Végül már csak pár havonta egy jutott.

“Kértem egy időpontot tavaly decemberben, elbeszélgettünk a főigazgatóval és a főzeneigazgatóval, ami úgy végződött, hogy elvették az előadásaimat. Megtartanám magamnak, hogy pontosan mi hangzott el, de az elválás okait nem éreztem egészen indokoltnak” – tette hozzá Maklári László.

“A nyáron elhunyt a feleségem, ami megviselt. Akkor a főzeneigazgató felhívott, majd azt mondta, szóljak, ha bármiben tudnak segíteni. Hát, úgy tűnik, ez volt az ő segítségük…

A munka segített, túllendített a gyászon, de szerencsére vannak még lehetőségeim. Ugyanakkor azt gondolom, több mint négy évtizednyi munka után talán nem ezt érdemeltem volna…”

– mondta keserűen Maklári a lapnak.

[kapcsolodo]kerenyi-miklos-gabor-operett-visszatert-eloadas/[kapcsolodo]