58 évesen visszatér a pályára a brazilok legendás világbajnok csatára

1 hét ezelőtt 14

romario

A Barcelona és a brazil válogatott korábbi kiváló csatára, Romárió 58 évesen a visszatérését tervezi a futballpályákra.

A nemzeti együttessel 1994-ben világbajnoki címet szerző csatár nyert Konföderációs Kupát és két Copa Américát is hazájával, sőt még egy olimpiai ezüstérme is akad Szöulból.

Klubkarrierje nagy részét hazájában töltötte, európai időszakában a PSV-vel hat trófeát nyert, a Barcelonával kettőt, illetve volt egy elveszített BL-döntője is.

Profi karrierjét 2009-ben fejezte be, ezt követően politikai pályára lépett.

Most a Rio állami másodosztályban, a Série A2 Campeonato de Cariocában szereplő Americában regisztrálták be. A 12 csapatos bajnokság május 18-án rajtol, de Romário hangsúlyozta, hogy nem a bajnokságban szeretne viaskodni, szimplán játszani kíván kedvenc csapatában, együtt fiával, Romarinhóval.

Szeretném világossá tenni, hogy nem arról van szó, hogy a bajnokságban szereplek, de szeretnék néhány meccset játszani kedvenc csapatomban, az Americában. Továbbá ezzel egy álmom is valóra válik, együtt futballozhatok majd a fiammal

– idézik Romáriót a spanyol lapok.

A visszatérés nem ütközött mondjuk sok akadályba, tekintettel arra, hogy Romário egyben a klub elnökeként is funkcionál.

A Marca beszámolója szerint a fizetése a játékosoknak adható minimálbér lesz, amit ráadásul egyből vissza is ad a klubnak.

(Borítókép: Henri Szwarc/Bongarts/Getty Images)

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM