68 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím és a Krasznodari terület felett

1 hét ezelőtt 12

Hatvannyolc ukrán drónt lőttek le az éjszaka folyamán a Krasznodari terület és a Krím felett – közölte az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

“Az elmúlt éjszaka folyamán meghiúsultak a kijevi rezsim azon kísérletei, hogy repülőgép típusú drónokkal terrorista támadásokat hajtsanak végre az Oroszországi Föderáció területén lévő létesítmények ellen. A Krasznodari terület felett szolgálatot teljesítő légvédelmi eszközök 66 ukrán UAV-t semmisítettek meg és fogtak el, további két UAV-t semmisítettek meg a Krím félsziget felett” – áll a közleményben.

Mint Veniamin Kondratyev, a Krasznodari terület kormányzója hangsúlyozta, az ellenséges drónok infrastrukturális létesítményeket és egy olajfinomítót próbáltak megtámadni, áldozatok nincsenek.

Roman Szinjagovszkij, a szlavjanszki körzet vezetője pontosította, hogy a helyi olajfinomító területén kilenc dróntámadás után megsérült egy rektifikáló oszlop. Később a régió operatív parancsnoksága kisebb károkról számolt be, öt négyzetméteren tűz keletkezett, amelyet felszámoltak.

Az ukrán erők rendszeresen próbálnak drónok segítségével objektumokat támadni orosz területen, de a légvédelmi erők visszaszorítják akcióikat.