A Bajkál-Amur és a Transzszibériai vasút korszerűsítését jelentette be az orosz elnök

1 hét ezelőtt 13

Oroszország meg kívánja valósítani a Bajkál-Amur (BAM) és a Transzszibériai vasút gyorsított korszerűsítésére vonatkozó terveket – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a BAM építőivel tartott találkozón.

“A fejlett technológiák alapján terveket kívánunk végrehajtani a BAM és a Transzszibériai vasút gyorsított korszerűsítésére, valamint a teljes keleti vasúti vonal fejlesztésére” – mondta.

Az államfő szerint ez nagy jelentőséggel bír az ország összeköttetésének, valamint politikai és gazdasági szuverenitásának megerősítése szempontjából.

Mint Putyin megjegyezte, a Bajkál-Amur fővonal a világ egyik legnagyobb vasúti ütőere, amely nagyban meghatározza az egész 21. század logisztikáját. Ennek köszönhetően Oroszország kolosszális lehetőségeket kapott Szibéria és a Távol-Kelet fejlesztésére, valamint a Csendes-óceán felé irányuló teherforgalom bővítésére.

“És egyenesen azt mondhatjuk, hogy a kelet felé fordulás a Bajkál-Amur fővonalnak köszönhetően vált lehetővé” – hangsúlyozta az elnök.

Köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek a Bajkál-Amur fővonal létrehozásában, és most annak rekonstrukciójában vesznek részt.